Kdo se postará o Annu

recenze

Kdo se postará o Annu (2023) 5 z 5 / EvikU.
Kdo se postará o Annu

Kniha je na DK vedená jako humor. Já bych ji spíše dala do kolonky psychologický román. Autorka skvěle zachytila chování lidí v různých rodinách a situacích. Po sebevraždě se reinkarnuje do akvarijní rybičky bojovnice Bety. Shodou okolností putuje po různých domácnostech.

Pozorováním lidí poznává další příběhy. Hodnotí svůj život i životy ostatních a její myšlenky coby ryba se střídají s vypravováním ostatních osob, které svou cestou v akváriu pozná. Osudy lidí jsou rozdílné a rozdílné je i pak jejich chování.

Velmi jsem si oblíbila psychoterapeuta Adama, ke které chodila Olívie před sebevraždou. Chápala jsem jeho pocity, které jsme mohli sledovat po celou knihu. Další z postav je Lenka, Olíviina máma.

Já to nimrání v povahách lidí miluju. Každý máme své chyby, ale i kladné vlastnosti, ale hlavně nás utváří situace, které prožijeme. Ať už si je pamatujeme nebo ne. Utváří náš celý život a rozhodování v něm. A přesný recept na život nikdo nezíská. Nejde nikde koupit. Žijeme život tak, jak nejlíp umíme.

Konec byl prostě pecka. Wau. Jo, jsem moc ráda, že jsem si knihu přečetla. Obálka je trochu šílená, ale nakonec si myslím, že nemohla autorka zvolit lepší. Celou knihu doporučuji.

Komentáře (0)

Přidat komentář