Kdo by nechtěl pracovat v hotelu, který se noc co noc přesouvá jinam?

recenze

Hotel Magnifique (2023) 4 z 5 / strana394
Hotel Magnifique

V první řadě moc děkuju @knihydobrovsky a @tojsemja_kate za zaslání knížky na recenzi

Magický hotel, který cestuje mezi zeměmi. Hosté, kteří jsou za pár nocí strávené v hotelu schopni zaplatit cokoliv. Tajemný personál, který si nepamatuje na předešlý život. Krásný okouzlující Magnifique Bel. Zvídavá hlavní hrdinka, která strká nos kam nemá. Alchymistka, která lidem vydloubává oči. To vše a mnohem víc nabízí tato novinka.

Tohle mě hoodně bavilo. Zajímavý, originální svět a prostředí hotelu bylo skvělé. Strašně mě bavila všudypřítomná kouzla. Při prvních kapitolách jsem si říkala, že bych se chtěla do hotelu taky podívat, jeho magická atmosféra mě okouzlila. Jenže s každou další kapitolou Jani odhalovala, jak hotel ve skutečnosti funguje a že není tak lehké se z něho dostat pryč a pokračovat v životě jako by se nic nestalo.

Vůbec by mi ale nevadilo, kdyby byla kniha delší nebo měla dokonce pokračování. Autorka vytvořila opravdu krásný, propracovaný, magický svět, a tak mi přijde škoda, že z toho nevytěžila co nejvíc. Ocenila bych detailnější popisy jednotlivých pokojů v hotelu a další jeho funkce, které nám určitě zůstaly skryty. Postavy byly dobře napsané, ale taky mi tam chybělo víc detailů. Hlavní hrdinka byla skvělá. Měla srdce na správném místě a nenechala se ničím, a hlavně nikým odradit. Občas byla trošku paličatá, ale snažila se za každou pomoct nejen své sestře, ale i ostatním. Stálo při ní štěstí (a to doslova). Co se týče záporných postav, nechápala jsem kolik krutosti v sobě nesou. Bylo jim úplně jedno, jestli někomu ubližují, hlavně že oni z toho mají užitek... Romantická linka byla za mě hodně povedená, ale škoda, že tam toho nebylo trošku víc.

Konec byl za mě možná až moc urychlený a rozhodně by si zasloužil pořádnou gradaci. Nicméně tento titul byste rozhodně neměli minout. Nechte se také přenést mezi zdi magického hotelu a zažijte všechna dobrodružství společně s Jani.


Hotel Magnifique Hotel Magnifique Emily J. Taylor

Dekadentní a temně okouzlující fantasy debut pro mládež sleduje sedmnáctiletou Jani, která odhaluje hluboce znepokojivá tajemství legendárního hotelu Magnifique. Jani celý život snila o Jinde. Pracuje v koželužně a jen stěží vy... více


Komentáře (0)

Přidat komentář