Kde je pravda?

recenze

Dítě ohně (2018) 4 z 5 / MikeDV3
Dítě ohně

Obsah: Rachel se provdá za Davida a přestěhuje se na jeho panství. Tam se setkává s jeho synem Jamiem, kterého si na první pohled oblíbí. Později se však ukazuje, že se Jamie chová velmi podivně a Rachel začne pátrat v Davidově minulosti, která před ní byla až dosud skryta…

Jako první bych na knize vyzdvihnul její neuvěřitelnou čtivost a poutavost. Styl psaní se mi velmi líbil a knihu jsem přečetl v podstatě jedním dechem.

Myslím si, že se autorovi rozhodně povedlo navodit děsivou atmosféru, která celý příběh provázela. Právě díky tomu jsem byl stále v napětí a nedokázal jsem se od příběhu odtrhnout.

Velmi se mi líbilo, jak autor popsal tu bezmoc a osamělost, když člověku ostatní lidé nevěří. Rachel musela neustále bojovat s okolím, které by jí nejraději okamžitě zavřelo na psychiatrii. Tyhle pasáže jsem si užíval asi nejvíc a bylo pro mě velmi zajímavé sledovat Rachelinu psychiku.

Jediná výtka, kterou ke knize mám je to, že jsem se v ní začal ke konci dost ztrácet a přestal jsem rozumět tomu co se vlastně děje. Myslím si, že se autor ke konci až moc ponořil do své fantazie a nedokázal své nápady poskládat tak, aby to bylo srozumitelné a dávalo smysl.

Shrnutí: Dítě ohně je neuvěřitelně čtivá kniha a její čtení jsem si užil. Konec se ale podle mého názoru moc nepovedl a mohl být napsaný o něco lépe a srozumitelněji. Knihu určitě doporučuji, protože kniha podle mého názoru není o konci, ale o cestě k němu.

Komentáře (0)

Přidat komentář