Kde hledat Fantastická zvířata?

recenze

Fantastická zvířata a kde je najít: Původní scénář (2017) 4 z 5 / David_Vesely
Fantastická zvířata a kde je najít: Původní scénář

Musím říci, že byla hrozná škoda se Fantastickým zvířatům skoro dva roky vyhýbat. Ups. :D Hodně jsem se bál, že to bude slátanina všeho možného, že se mi kniha nebude líbit a vše bude hodně jednotvárné, divné a nic moc nového se z knih nedozvíme. Nakonec jsem shlédl film, který mě natolik uchvátil, že jsem se okamžitě pustil do čtení této knihy, nebo respektive scénáře, který byl dokonalý, jak dějově, tak rozhodně graficky.
Celá kniha se odehrává v druhé polovině dvacátých let minulého století, což je moje oblíbená doba, a navíc je vše zasazeno do neznámého kouzelnického světa v New Yorku. Zvláštní kombinace, co? :D Setkáváme se zde samozřejmě s velkým množstvím neznámých a nových postav, seznamujeme se s novými padouchy a nechybí ani chytlavá kouzelnická zápletka a zajímavý příběh.
Hned na rovinu bych chtěl říci, že Fantastická zvířata jsou zcela jiná než Harry Potter. Hodně jsem si říkal, zda to nebyla od paní autorky chyba, vymyslet další příběh z kouzelnického světa, který předchází Harry Potterovi, ale je vidět, že paní Rowlingová vše zvládá a děj má velký spád a akčnost rozhodně nechybí. Scénář je zpracován opravdu krásně, co se grafiky týče a čtenář vše přečte na jeden zátah – já knihu četl v kuse asi 5 hodin a opravdu jsem si vše vychutnával!
Vše je opravdu vyvedené do posledního detailu, i když možná škoda, že paní Rowlingová si nedala práci a nevytvořila spíše knihu, která by hodně lidem sedla více než původní scénář, ale je to každého věc, jak si toto dílo přebere!
Knihu hodnotím opravdu kladně a těším se na druhý díl, který vyjde na jaře u Albatrosu!

Komentáře (0)

Přidat komentář