Každý umí kouzlit...

recenze

Sesterstvo a největší kouzlo kočky Fabioly (2021) 5 z 5 / Podlavicí
Sesterstvo a největší kouzlo kočky Fabioly

Malé dítě ve mně si vždy s čirou radostí užívá každý nový díl série "Sesterstvo", velká máma ve mně se zase těší, až tyhle krásky jednou předá své dceři (otázkou je, jestli budu ochotná se jich vzdát).

Dětské knihy z dílny Lucie Hlavinkové mě opravdu baví - jsou zasazeny do českého prostředí, trojlístek hlavních hrdinek se skládá z naprosto normálních holek, které mají své nálady, problémy, občas se spolu pohádají, přesto jsou svým přítelkyním oporou. Zároveň je to ale příběh pro děti, proto se zde objevují kouzla a nadpřirozeno, ovšem jen zlehka, vše působí naprosto přirozeně.

Co je pro mne důležité - knihy ze série Sesterstvo mají vždy přidanou hodnotu – v prvním dílu se děti dozví něco o naší historii, v dalším zase něco o českých příslovích, a zároveň každý příběh Ely, Báry, Míši a kočky Fabioly naprosto nenásilnou formou vede čtenáře k zamyšlení nad určitými problémy. Tentokrát děti společně s hlavními hrdinkami zjistí, že není všechno tak, jak vypadá, ale hlavně, že k těm největším (a nejkrásnějším) kouzlům nemusíte ovládat magii...

No a pak ty ilustrace Bohumily Becerra-Gablasové, že jo! V kombinaci se skvělým příběhem Lucie Hlavinkové je tohle opravdu povedená série.

Komentáře (0)

Přidat komentář