Ještě jedny zavřené dveře – psychologický román

recenze

Ještě jedny zavřené dveře (2022) 4 z 5 / Kizuizi
Ještě jedny zavřené dveře

Práce snů, milující sestra, výborná nejlepší kamarádka a dokonalý vztah. Tohle všechno v jednu chvíli Vanessa Adamsová má. Ale pořád jí něco chybí. Něco, k čemu by se upnula, něco, kde by mohla uniknout realitě. A pak to jednoho dne najde. Její novou vášní se stanou prohlídky domů k prodeji, ale jednoho dne narazí na krutou realitu i tady...

Od této anglické autorky je to již čtvrtá kniha, která u nás vyšla, a i když už jsem po jejích knihách koukala, nyní jsem se s její tvorbou setkala poprvé. A byla jsem velmi mile překvapena.

Svižný a čtivý příběh je rozdělen na časové linie ze života Vanessy – současnost, minulost i budoucnost. Je to takový náhled do života ženy, která zažila trauma v dětství, ale díky milující rodině vyrostla v seběvědomou osobu, našla si skvělé zaměstnání a skoro nic jí nechybí. Ale pak potká osudového muže, a všechno ostatní jde stranou.

Ještě jedny zavřené dveře je v podstatě takový románový rozbor toho, co může potkat každého z nás. Nový vztah přináší mnohá očekávání, odpouštíme, přivíráme oči, a rozhodně neposloucháme okolí. Jdeme si slepě za svým vysněným protějškem, jenže někdy je potřeba sundat si ty pomyslné růžové brýle dřív, než bude pozdě.

Manipulace, citové vydírání či zneužívání jsou témata, která příběhem rezonují. A mne styl vyprávění neskutečně bavil. Těžko něco Vanesse vyčítat, i když varovné signály byly, ale do téhle situace se může dostat opravdu každý. Co mi malinkato vadilo byl závěr. Ten měl dvojí rozuzlení, a to jedno mi nějak nesedlo. Ale chápu to poselství, které se příběh snažil dát, a proto jsem ochotna přivřít oko.

Pokud hledáte čtivý psychothriller, rozhodně mohu doporučit, a já se určitě podívám i na další autorčiny knihy.

Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Albatros Media (Domino)

Komentáře (0)

Přidat komentář