Jeden kouzelný večer

recenze

Hotel Buckingham (2022) 3 z 5 / Kikina182
Hotel Buckingham

V hotelu Buckingham se ubytovávají významní lidé z celého světa. Politici, filmové hvězdy a dokonce i členové královské rodiny. Právě v tomhle hotelu pracuje tanečník Raymond de Guise, který má spolu se svou skupinou hosty zabavit a nechat je zapomenout na jejich starosti. A pokojská Nancy Nettletonová, která brzy zjistí, že všichni, zaměstnanci i hosté, mají svá tajemství…

Autorův styl psaní nepatří mezi ty nejčtivější. Není vyloženě nudný, ale ani člověka nepřesvědčí, aby pokračoval ve čtení. K tomu má navíc ještě jeden opravdu otravný zlozvyk. Postavy nazývá jejich celým jménem a to klidně hned několikrát na jedné stránce. To působí neuvěřitelně rušivě.

Kniha vypráví příběhy mnoha postav, takže pro mě bylo dost těžké se zorientovat. Často se mi jednotlivé linky pletly a zkrátka v tom byl za mě zmatek. Navíc to množství bylo vážně trochu moc, takže i když byla každá linka do jisté míry rozpracovaná, nebylo to do takových detailností, jak by bývalo bylo ideální.

Navíc kniha nepředstavila ani originální ani nepředvídatelný příběh. Jakmile jsem se trochu zorientovala, bylo docela jednoduché odhadnout, k čemu příběh spěje, i když pár věcí pro mě stále bylo záhadou. Celkově ale na příběhu není nic extra. S jednou výjimkou a to jsou popisy tance. Ty jsou opravdu geniální a skoro jsem měla pocit, jako kdyby se veškeré taneční kreace odehrávaly přímo před mýma očima.

S postavami to bohužel nebylo o moc slavnější. Částečně za zmatenost příběhu mohly právě postavy, respektive jejich nedostatečný popis. Všechny byly popsány tak hrubě a obecně, že jsem mezi nimi vlastně neviděla skoro žádný rozdíl, což není ideální pro příběh ani pro orientaci v něm.

Hotel Buckingham není špatná kniha, ale čekala jsem od ní mnohem víc. Bohužel jsem dostala průměrný příběh s nadprůměrnými popisy tanečních kreací. Ale rozhodně se jedná o zajímavou knihu, hlavně z hlediska námětu. Jen to zpracování mi bohužel moc nesedlo, ale to je vždycky záležitost osobních preferencí, takže pokud vás zaujal děj, určitě vás nechci od knihy odrazovat, ale zároveň ji ani nemůžu doporučit.

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji nakladatelství Alpress.

Komentáře (0)

Přidat komentář