Hotel Buckingham

Hotel Buckingham https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/504583/bmid_hotel-buckingham-ebN-504583.jpg 4 7 2

Londýn 1936. V exkluzivním hotelu Buckingham se setkávají mocní politici, úspěšní podnikatelé, hvězdní herci a smetánka včetně členů královských rodin. Úkolem Raymonda de Guise a jeho souboru tanečníků je jediné – získat pozornost vzácných diváků a odvést ji od každodenních starostí. Za leskem tanečního sálu se však skrývá neřestný svět skandálů a tajemství.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Alpress
Originální název:

One Enchanted Evening , 2018


více info...

Přidat komentář

soukroma
13.06.2023 3 z 5

Fiktivní exkluzivní hotel v Londýně a jeho srdce, taneční sál - předváděčky, profesionální tanečníci doprovázející vznešené, bohaté, královské hosty na parketu.
Těšila jsem se na taneční téma, místo i dobu (rok 1936), ale radost nevydržela: zdlouhavé, přílišný důraz na propast mezi bohatými (hosty) a chudými (veškerý personál hotelu - 1200 lidí, od ředitele po poslední poslíčky, samozřejmě včetně najatých tanečníků), všudypřítomná tajemství (původ, rodinný stav, vztahy apod.), příklon k fašismu i nenávisti k židům i v Londýně a mezi královskou rodinou.
Zejména mi vadil nespisovný jazyk Nancy a celý její pohádkový příběh posledních měsíců roku. Jako debutový bestseller (dle záložky) mne tedy román neoslovil. 50%

evineckY
22.12.2022 5 z 5

Pěkný historický román o životě v hotelu, který samozřejmě závisí hlavně na personálu, jejich starosti i strasti, kde se spřádají jak plány, tak spiknutí a vznikají přátelství i lásky. V knize právě přichází čas vánoční a poslechněte si - Santa Bring My Mommy Back to Me v podání George Halla.
Doporučuji

Velký taneční sál je na hony vzdálený od hotelu Buckingham a všichni
politici, smířlivci a fašisté, průmyslníci a aristokrati mají dost peněz, aby vyřešili problémy světa, jen kdyby jim na tom záleželo.