January a Deset tisíc Dveří

recenze

January a Deset tisíc dveří (2020) 5 z 5 / JointlieKat94
January a Deset tisíc dveří

Kniha láka už svou obálkou a věřím, že Vaši knihovnu hezky ozdobí. :)

Kniha má vlastně několik částí, je to jakási kniha v knize a v další knize, to ale pochopíte! :) ze začátku se člověk ztrácí, těžko se orientuje, ale čím víc jsem se ztrácela já, tím víc jsem měla potřebu číst a vlastně jsem se propadala do dalších a dalších Dveří. A bylo to krásné padání.

January, vychovávaná sběratelem, panem Lockem, který z ní chce mít poslušnou a hodnou holčičku (a dokonce se mu to i pár let daří), protože ji potřebuje a protože se o ni musí někdo postarat. Zná jen tatínka, který je ale často na cestách, ví, že pro pana Locka pracuje, ale jak, to netuší. January má nejlepšího kamaráda Samuela, který jí tajně nosí knihy a taky jí věnuje psa, kterýho nikdo nemá rád, jen aby nebyla tak osamocená. Postupem času se January začne vzpouzet, vzpírat se pravidlům a chce zmizet, zjistí totiž, že je tatínek asi mrtvý.. ale pošle holku "na hlídání", jménem Jane, se kterou jde všechno lépe. January zjistí, díky knize/deníku, že má určité schopnosti a rozhodne se hledat svoji rodinu..

..A Vy se začnete propadat Dveřmi do spousty světů, do lásky přesahující Deset tisíc Dveří, a zjistíte, že je vše tak, jak má být. Je to napínavé, romantické fantasy tak, jak jsem ho doposud neznala ani já, a tak jsem si to vážně užívala.

Nádhera, která zaslouží veškerou pozornost. Děkuji za ní.


January a Deset tisíc dveří January a Deset tisíc dveří Alix E. Harrow

Slova a jejich významy hrají ve světě důležitou roli. Tvarují a mění realitu pomocí té nejstarší alchymie... January je ztělesněním zvědavosti. A když se ocitne v rozsáhlém sídle bohatého pana Locka, cítí se jako jedna z podivn... více


Komentáře (0)

Přidat komentář