Jak zkrotit svůdníka – druhý díl Rebelek z Oxfordu

recenze

Jak zkrotit svůdníka (2022) 5 z 5 / Kizuizi
Jak zkrotit svůdníka

Skupina oxfordských sufražetek, v čele s lady Lucindou, dala dohromady potřebný obnos, aby mohla koupit podíl v londýnském nakladatelství. Jejich cílem je rozšířit více informací, a lépe tak bojovat za práva žen. Jenže je v tom háček. I když se spolku podíl koupit podaří, druhou polovinu vlastní lord Ballentine, známý svůdce žen, kterého Lucie od dětství nesnáší...

Kdo četl první díl (Jak svrhnout vévodu), jistě už nadšeně zvolal „hurá“, stejně jako já. Tahle chytrá historická romance se mi zalíbila, a tak jsem si nemohla nechat ujít ani tento druhý díl.

Musím podotknout, že jsem ke knize přistupovala velmi opatrně, protože jak je známo, když se na něco hodně těšíte, přichází zklamání... ale! To naštěstí není tento případ! Jak zkrotit svůdníka má nejen více stran, ale je ještě lepší, než předchozí díl.

Děj se odehrává v roce 1880, kdy ženy v podstatě neměly žádná práva - svobodné ženy potřebovaly neustále garde, vdané se musely podřídit manželovi, nesměly volit, nemohly být v politice. A právě to se naše hrdinky snaží změnit.

Hlavní postavou je tentokrát lady Lucie; inteligentní a velmi cílevědomá žena, kterou však okolí opovrhuje, právě kvůli jejímu, na tehdejší dobu „skandálnímu“, chování. A její protějšek, lord Ballentine? Druhorozený syn, který si libuje ve skandálech a ženy mu padají k nohám. Ideální dvojice, která nás pobaví, možná i sem tam rozesmutní, ale rozhodně neznudí.

Inteligentní humor, intriky, touha po pomstě, ale i spalující vášeň. Tohle je skvělá, výborná kniha! A rovnou upozorňuji, že pokud chcete číst jen kvůli prostředí, na Londýn zapomeňte. Lucie a Tristan si totiž získají Vaši pozornost jen pro sebe.

Jestli stále váháte, jakou knihu si vzít na dovolenou, tak já „hlasuji“ pro Rebelky! A pak se můžeme společně těšit na třetí díl...

Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Grada (Cosmopolis)

Komentáře (0)

Přidat komentář