Jak získat manželku

recenze

Jak odradit vévodu (2023) 5 z 5 / Kikina182
Jak odradit vévodu

Miles se vrací na své rodné sídlo jako vévoda s Winslow. Je tu však jeden problém, nemá tušení, jak své panství vést. Naštěstí má po boku správcovu dceru Emery, která bez problému zvládá řídit celé panství. Přestože je Emery nižšího společenského postavení, Milese učaruje a je odhodlaný z ní udělat svou ženu. Jen ji o tom musí nejdřív přesvědčit.

Autorka má krásný styl psaní, který není příliš popisný, ale zároveň není ani skoupý na slovo. Především ale dokáže zaujmout a díky skvělé atmosféře vtáhnout do příběhu.

Příběh je oddechový a předvídatelný, ale zároveň i osvěžující, jelikož je o muži, který se snaží přesvědčit ženu, aby si ho vzala, což se u historických romancí zase tolik nevidí. Ale ani v té oddechovosti nechybí prostor pro závažnější témata a silné emoce, které nejsou vždy pozitivní.

Navíc mezi sebou měli hlavní hrdinové jasně patrnou chemii, díky čemuž jsem si jejich příběh neskutečně užívala a celou dobu jsem jim držela palce. Respektive jsem držela palce vévodovy, ať se mu přesvědčování vydaří.

Jediné, co mi příběh trochu zkazilo, byl konec. Z ničeho nic se objevila zápletka, která v příběhu být vůbec nemusela. Neměla v něm žádnou roli, akorát přidala trochu dramatu, které ale bylo zbytečné a akorát perfektnímu příběhu dodalo menší nádech hořkosti.

Stejně jako příběh se mi moc líbily i postavy. Byly skvěle popsané, a i když se jednalo o oddechové čtení, věnovala se autorka jejich charakteristice do hloubky. Velkým plusem bylo, že jsem si hlavní hrdiny oblíbila od první chvíle.

Jak odradit vévodu je krásná romantická kniha, která pohladí po duši. Pokud jste fanoušky historických romancí a nevadí vám i jiný než nedostupný hlavní hrdina, tak vám určitě nesmí chybět v knihovně.

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji nakladatelství Alpress.

Komentáře (0)

Přidat komentář