Jak ulovit boháče - třetí díl série Rebelky z Oxfordu

recenze

Jak ulovit boháče (2023) 3 z 5 / Kizuizi
Jak ulovit boháče

Hattie Greenfieldová sní o tom, jak se provdá za hezkého, milého muže, kterého bude milovat a bude jí i přítelem. Avšak ne vždy sny vyjdou, a tak se pro Hattie stává skutečností dohodnutý svazek s obávaným finančníkem Blackstonem. Může Hattie milovat někoho, kdo vypadá jako pirát?

Třetí díl série Rebelky z Oxfordu jsem vyhlížela a těšila se na něj, i když romantické knihy moc nevyhledávám. Ovšem předchozí díly téhle historické romance byly tak skvělé, že jsem prostě nemohla odolat.

Jak ulovit boháče nám opět přibližuje život další ženy z „odvážné čtveřice“ zapálených sufražetek, tentokrát je to dědička bankovního impéria Hattie Greenfieldová. Ve svém mládí měla více štěstí než jiné ženy, protože jí otec dovolil studia umění (samozřejmě pod přísným dohledem tetičky, protože i zde musí Hattie dodržovat jistá pravidla doby). Hattie byla vždy trochu paličatá a vzpurná a právě to zapřičinilo její dohodnutý sňatek s obávaným finančníkem. Jak může takový svazek z donucení dopadnout ukáže hlavně svatební cesta do Skotska

Kniha se opět četla velmi dobře, velmi svižně, avšak tentokrát mé nadšení, které jsem pociťovala u předchozích dílů, poněkud opadlo. Není to ale proto, že by kniha byla špatná! Ona bude jistě velmi vychvalovaná, jenže na můj vkus se tu romantické chvilky "zvrhly" ve velmi pikantní čtení, což já prostě nemám ráda. Dokonce na mne divně působila i Hattie, která je tu tak nějak víc naivní, a to je pro mne další "kámen úrazu" - z chytré historické romance se stala žhavá naivní romance. Bohužel to nezachránily ani "obchodní chvilky", či příšerné pracovní podmínky v uhelných dolech.

Jak se znám, stejně budu zvědavá i na čtvrtý díl - doufám však, že se vrátí chystrost, která byla v předchozích dílech.

Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Grada (Cosmopolis)

Komentáře (0)

Přidat komentář