Ideální čtení na dovolenou

recenze

S láskou z Riviéry (2023) 4 z 5 / strana394
S láskou z Riviéry

V první řadě moc děkuju nakladatelství Albatros za zaslání knihy.
IG: @strana394

Jak už z názvu vyplývá, autorka nás tentokrát zavede na francouzskou Riviéru. Hlavní hrdinka Carrie žije vcelku obyčejný život. Učí ve škole, má hodného přítele Alana a hodně času tráví se svou sestrou Angelou a neteří Jade. Když ji Alan požádá o ruku, Carrie se rychle musí vypořádat se svou minulostí. Je totiž už tak trochu vdaná. Její manžel není nikdo jiný než slavný filmový herec Richard Maddox, kterého už 8 let neviděla. K rozvodu se doteď ale ani jeden z nich neměl. Velmi příhodně nyní míří s Angelou a Jade na dovolenou zrovna do míst, kde Richard natáčí. Po letech odloučení dojde na setkání, které jejich život ovlivní zásadním způsobem...

-----------------------------

Román S láskou z Riviéry je plný slunce, moře, romantiky i zapomenuté lásky. Oddechové vyprávění zaujme všechny romantické čtenářky holdující nenáročným příběhům. Je to taková správná zamilovaná kniha, u které člověk od začátku prostě ví, jak to dopadne, ale vůbec mu to nevadí.

Hned co knížku otevřete, na vás dýchne atmosféra, kterou umí vytvořit jedině Caplin. (Věřím, že spousta romantických duší už ví, že Jules Wake je pseudonym Julie Caplinové.) Velká část děje se tedy odehrává na Riviéře plné sluníčka a moře. Úplně jsem se přenesla na písčité pláže a azurové moře. Kromě krásného popisu prostředí se zde samozřejmě vyskytuje i francouzská kuchyně, ovšem v mnohem menší míře, než jak je tomu u série Romantických útěků.

Kniha vás vtáhne do děje a nepustí, dokud se nedostanete na poslední stránku. Zajímavý děj s velmi vydařenou zápletkou, se spoustou vtipných scének, notnou dávkou romantiky a neskutečnou přitažlivostí mezi hlavními hrdiny Příběh je plný vzpomínek na mladicky vztah Carrie a Richarda. Carrie řeší volbu mezi bezpečnou ulitou, usedlým životem nejen bez vzrušení, ale také bez velkého zklamání a bolesti s ním související, a mezi životem plným akce, spontánních nápadů a velkým citem, který může ale hodně bolet. Konec nemohla autorka napsat lépe.


S láskou z Riviéry S láskou z Riviéry Jules Wake (p)

Oblíbená autorka romancí z atraktivních destinací Jules Wake čtenářky tentokrát zavede na francouzskou Riviéru. Carrie učí ve škole a jedním z mála povyražení pro ni je kino se sestrou Angelou a pubertální neteří Jade. Když ji ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář