Hypotéza lásky by Nikola

recenze

Hypotéza lásky (2022) 4 z 5 / obedova.pauza
Hypotéza lásky

Olive je doktorantka na prestižní americké univerzitě zabývající se výzkumem odhalení raného stádia rakoviny slinivky. Oproti tomu Adam je již uznávaným profesorem s pověsí, za kterou by se nemusel stydět ani ten, jehož jméno se nesmí vyslovit. Zádumčivý, prefekcionista...vždy soustředěný na práci a v očích vlastních studentů despota a pedant.

Hned v úvodu je nalezneme v ne zrovna příjemné situaci, i když...být uprostřed noci políben mladou doktorantkou nemusí být zrovna ten nejhorší scénář, že? Olive snažící se "pomoci" své kamarádce v rozvinutí vztahu se rozhodne předstírat milostný poměr s nechvalně známým ale neobyčejně pohledným profesorem. Ten ze zcela neznámého důvodu na celou hru přistoupí a hlavní zápletka je na světě.

Kdybych měla Hypotézu lásky shrnout jedním slovem, bylo by to "ROZTOMILÁ". Kniha se čte v podstatě sama, a ačkoliv se odehrává na univerzitní půdě, autorka nás nemučí dlouhými latinskými názvy ani chemickými vzorci. Děj plyne přirozeně a není nouze ani o vtipné dialogy, ať už mezi hlavnímu aktéry nebo s některou z vedlejších postav. Olive je někdo, s kým byste rádi zašli na šálek dýňového latte a Adam? Toho chytíte za klopy bílého pláště a už se nepustíte.
Pár vad na kráse nebo spíše slovních obratů, které se bohužel ztratili kdesi v překladu bychom sice našli, ale i tak patří kniha k mým letošním oblíbencům a už se nemůžu dočkat, co si pro nás autorka přichystá příště.
Knihu doporučuji koupit včetně bonusové kapitoly.

(SPOILER ZONE ->)

Adam je muž, kterého by si nadpoloviční většina hetoresexuálních žen uměla představit jako budoucího otce svých dětí, ale slovní obraty "Můžu tě šukat?" "Můj pták" nebo velice nevhodné používání slova "Miláčku" jeho charakter lehce ponižují.
Nehledě na to, že mám-li být zcela upřímná...po odhalení jeho "tajné" a dlouholeté náklonosti k Olive jsem si ho zaškatulkovala jako "Tak trochu stalker".
Není také potřeba v každé větě připomínat, že je nadprůměrně vysoký, široký a odzbrojující...samozřejmě délka jeho mužství je naprosto neuvěřitelná a při sexu s ním máte pocit, že vám jeho penis vyleze z krku...Je to zkrátka kus! Pochopili jsme, děkujeme a teď se můžeme posunout dál...
Tom - aka jeden z nejlepších přátel našeho hlavního protagonisty. Pojďme si upřímně říct, že ten chlapec je lehce "shady" neboli podezřelý...ale scéna, kdy se snaží Olive násilím políbit po její přednášce na vědecké konferenci je dle mého soukromého názoru tlačená trochu moc na sílu. Chápu, bylo potřeba přijít s nějakým zvratem. Ale opravdu je nutné udělat ze světově uznávaného vědce perverzního šovinistického blbečka?
Sex...pojďme si teď společně rozebrat jedinou postelovou scénu, kterou nám kniha naservíruje hned po konfrontaci Olive a Toma na konferenci. Za tu má autorka malé bezvýznamné plus. Proč? Protože tenhle sex je víceméně realistický...ono to totiž opravdu v běžném životě nefunguje tak, že sex je hned na poprvé perfektní a vše šlape tak, jak má...oceňuji také fakt, že Olive "druhé kolo" odmítla...ona odřená frnda je dosti nepříjemná záležitost.

Komentáře (0)

Přidat komentář