Hvězdopravec

recenze

Hvězdopravec (2021) 4 z 5 / auroraisreading
Hvězdopravec

Hvězdopravec je kniha, ne kterou jsem se neskutečně moc těšila a šla do ní s nějakým tím očekáváním. Začátek byl velmi slibný a bavilo mě propojení normálního světa s tím snovým. Bavili mě především postavy: Mikuláš, Tabulová hora, dokonce i Ptolemaios. Atmosféra knihy je skvělá a snová svět ještě lepší. Bohužel jako vždy je tu 'ale'.

V knize jsem našla několik vážně nádherně napsaných vět i citátů, ale ten styl mi hodně nesedl. Tahle kniha rozhodně nepatří k těm oddechovým. Musíte se na ni soustředit, což s velmi podrobně vymyšleným imaginárním světem nedělalo moc dobrou kombinaci. Bojových scén nebylo úplně málo a se tímhle stylem psaní jsem se nemohla pořádně v textu zorientovat a musela jsem číst několik stránek zpětně, abych pochopila dění.

Kniha někde v půlce přestala bavit. Celkem mě otravovala skutečnost, že jsem předvídala konec. Ale na štěstí se rozuzlení otočilo o celých 180 stupňů a já si konec užila v plné míře, jen mi připadal trochu uspěchaný.

Celkově knihu hodnotím pozitivně, i když to asi není typ knih, které bych sama od sebe vyhledávala, ale pravděpodobně jsem ji četla poprvé a naposled.

3,5/5⭐

Knihu jsem na recenzi dostala od @humbook #spoluprace

Komentáře (0)

Přidat komentář