Hra žlutých loutek – česká mysteriózní krimi

recenze

Hra žlutých loutek (2022) 4 z 5 / Kizuizi
Hra žlutých loutek

Fija Miliová pracuje jako prodavačka loutek. Práce jí moc nebaví, je až nudná. Jednoho dne přijde záhadný zákazník, který chce mluvit jen se šéfem. V tu chvíli ještě Fija netuší, že se její stereotypní život za pár chvil absolutně změní...

Od autora jsem v loňském roce četla knihu Ženy z La Texu, která se mi poměrně líbila, proto jsem neváhala, když mi nabídl tuto jeho „horkou“ novinku.

Hra žlutých loutek jistě každého zaujme velmi vydařenou obálkou, jen si hned na začátek dovolím upozornit, že vyšla pouze jako e-kniha, tak ji nehledejte na pultech oblíbených knihkupců.
Pokud jste se již s autorovou tvorbou setkali a byli jste spokojeni, pak Vás jistě potěší, že i tentokrát zachovává svůj styl a kriminální linku zahaluje do hávu mysteriózna.

Tento čtivý a napínavý příběh má dvě hlavní postavy – prodavačku Fiju Miliovou a kapitána Pelecha. Postavy jsou to výrazné a klidně přiznám, že mi hlavně Fija lezla na nervy (kapitán teda taky, ovšem o trochu míň). Ale nevadí, mám ráda, když postavy vzbudí emoce a je jasné, že je to i autorův záměr.
Originální prostředí, poutavý příběh, nečekané zvraty... a hlavně mě nadchlo to tajemno, se kterým tu autor skvěle pracuje už od prvních stran, a udržuje čtenáře ve střehu až do konce.

Kniha se mi líbila (víc než ta předchozí) a vlastně k ní nemám ani žádnou velkou výtku. Doufám, že Jan Mašata bude pokračovat právě v žánru tajemna, a že se brzo dočkáme další knihy (i kdyby jen v e-formátu).

Za recenzní výtisk moc děkuji autorovi.

Komentáře (0)

Přidat komentář