Hra na kočku a netopýra

recenze

Catwoman: Zlodějka duší (2019) 5 z 5 / Kikina182
Catwoman: Zlodějka duší

Selina před lety opustila Gotham, aby zachránila život svojí sestře. Od té doby ušla Selina velkou cestu. Už se nebije kvůli penězům, má mnohem důležitější cíl. Nikdo ale nesmí vědět, kdo ve skutečnosti je. Pro celý svět je celebritou Holly, ale po večerech jako Catwoman krade nejrůznější cennosti, aby mohla uskutečnit svůj plán.

Je tu však Batwing, který se jí snaží jako každému zloději zabránit v jejím plánu, ale Selenu jeho snahy spíše baví, než aby jí v něčem bránily. Navíc si už ve městě našla parťačky ve zločinu – Poison Ivy a Harley Quinn.

Jenže její plán není vůbec jednoduchý a všechno může skončit naprostou katastrofou, pokud všechno dobře nenačasuje. Nebo pokud do jejího srdce vstoupí její nový soused Luke, kterému i přes svoje odhodlání dokázat mu, že je jen nafoukaná nána, začíná ukazovat svojí pravou tvář.

Komiksové hrdiny jsem si oblíbila před několika lety. A ačkoli nemusím přímo komiksy, tak knihy, filmy a seriály a postavách z DC Univers naprosto miluji. Právě proto jsem nemohla vynechat ani sérii DC Ikony. Ale v případě Catwoman jsem se těšila ještě mnohem víc než obvykle.

Třetí díl ze série totiž napsala jedna z mých nejoblíbenějších autorek, Sarah J. Maas. A když se spojí moje oblíbené postavy a moje oblíbená autorka, tak podle mě nemůže vzniknout nic jiného než naprosto úžasná kniha.

Příběh je napsaný v er-formě a střídá se tu příběh Catwoman a Batwinga. Ačkoli už jen to, že se postavy takhle střídají prozrazuje docela dost, opravdu se mi líbí, že není příběh pouze ze Selinina pohledu. Takhle je podle mě mnohem zajímavější.

Navíc se opravdu skvěle čte. Když jsem začala, chtěla jsem si přečíst jen pár kapitol, maximálně polovinu knihy, a pak se jít věnovat něčemu jinému, ale nakonec jsem ji přečetla v podstatě na jeden zátah. Jakmile se do téhle knihy jednou začtete, tak už se neodtrhnete.

Příběh se mi neskutečně moc líbí. Jak už jsem zmínila, díky střídání pohledů jsem věděla některé věci, které hlavní hrdinové nevěděli, ale v tomto případě bych neřekla, že je to mínusem. Spíš je to dobře, protože jsem při hře na kočku a myš, přičemž nikdo z účastněních nevěděl, kdo je kočka a kdo myš, skvěle bavila.

Docela dost předvídatelná je i romantická linka, ale ani to mi v tomhle případě vůbec nevadí. Je to totiž neuvěřitelně roztomilé a díky tomu je celá kniha taková odlehčená.

Jinak je ale opravdu originální. Popravdě jsem nečetla komiksy, takže netuším, jak moc velký základ má tento příběh právě v nich, ale pro mě bylo všechno, co se v knize dělo naprosto nečekané. Až dokonce jsem neměla nejmenší tušení, co Selina plánuje a když jsem to zjistila, jen jsem žasla nad tím, jak precizně je to vymyšlené.

Se skvělým příběhem jdou ruku v ruce i postavy. Každý charakter má svojí vlastní osobnost a padouši mají stejně jako hrdinové svoje vlastní kouzlo. Každá postava v Catwoman je opravdu hodně složitá a názor na ně se mění stejně tak rychle, jako se odhalují jednotlivé aspekty jejich osobnosti. Právě to, že žádná z postav není černobílá se mi na téhle knize neskutečně líbí.

Catwoman mě přesvědčila o tom, že kombinace DC hrdinů a Sarah J. Maas rozhodně není špatná, spíše naopak. Je to skutečně úžasné a jsem moc ráda, že třetí díl ze série zpracovala právě tato autorka. Mrzí mě akorát to, že další díly budou zase od někoho jiného.

Já jsem tedy z knihy opravdu nadšená a pokud máte rádi hrdiny z komiksů, tak rozhodně doporučuji. A pokud vás láká jen to, že knihu napsala autorka, tak taky doporučuji. Věřím, že příběh se bude líbit i lidem, kteří nejsou fanoušky komiksů. A pokud byste náhodou nečetli předchozí díly, tak vůbec nevadí, jelikož na sebe v podstatě nenavazují. Ale za sebe doporučuji nejen Catwoman: Zlodějku duší, ale celou sérii.

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji nakladatelství Albatrosmedia - CooBoo.

Komentáře (0)

Přidat komentář