Hořící andělé

recenze

Hořící andělé (2018) 4 z 5 / Hell_Rihova
Hořící andělé

Není den, kdyby Will nemyslel na svou ženu Ruth a svého syna Luka. Není den, kdyby neměl noční můry z té noci, kdy se to stalo. Kdy mu je někdo vzal a on nemohl udělat nic, protože vůči němu použili plyn, který ho úplně paralizoval. V duši cítí, že jsou stále na živu a poté, co mu na e-mail přijdou jejich fotografie, kdy jeho syn prosí o záchranu, neváhá a je odhodlaný udělat všechno proto, aby je našel a ti, co mu je unesli, za to patřičně zaplatili.

Nejdříve musí provést patřičné kroky k tomu, aby se dostal až k nim. Nejdříve musí zachránit svou kolegyni Leticii Santosovou, který unesl ten samý gang jako Ruth s Lukem, po jejich misi v Amazonii. Ukrývají ji na místě, které nemělo být nikdy objeveno. Ale Will spolu s jeho přítelem Raffem a kolegyní Narovovou jsou odhodláni ji zachránit. Jenže tato záchranná mise je jen začátkem toho, co je ve skutečnosti čeká. Jsou postaveni před misi, kde musí odhalit záhadu hydroplánu, který je již sedmdesát let schovaný v hoře Hořících andělů. Jaeger s Narovovou se vydávají na ono místo pod záminkou líbánek, protože se vydávají za zvědavé novomanžele. Ano, v hoře se opravdu ukrývá hydroplán, ale jsou dopadeni ještě dřív, než mohou prozkoumat jeho vnitřek. Seznámí se s jedním zajímavým člověkem, který se stará o místní faunu, konkrétně o slony a nosorožce, jehož přežití je na pokraji vymření. Pytláci lační po slonovině, proto denně zemře vždy jeden až dva sloni. Co to může být za člověka, který ubližuje nevinným zvířatům? Jaeger s Narovovou dostanou pár odpovědí na své otázky a jen se jim potvrdí to, že někdo prahne po jejich smrti.

Kroky je zavedou až do slumu v Nairobi, kde se má nacházet chlapec, jenž má být klíčem ke všemu. Proč po něm touží onen muž ještě Will netuší. Ale tuší, že když je pro něj chlapec tak důležitý, bude lepší, když ho budou držet v bezpečí.

Poslední a nejtěžší úkol na ně čeká na ostrově plném nemocných opic, kde má být epicentrum viru. Tam by se měl nacházet i muž, který za tím vším stojí. Kammler. Will a jeho tým mají strach, protože stačí málo, a i oni budou nakaženi smrtícím virem, na který nikdo nezná lék. Ostrov vypadá opuštěně, až podezřele. Jsou tam jen opice, které vykazují známky nakažení virem. Jinak nic. Budova, který vypadá jako laboratoř je naprosto prázdná. Při vstupu do podivné místnosti na ně začne mluvit jakýsi hlas. Spíš se jim vysmívá. Prý jsou prvními obětmi viru. Jsou nakažení.

Najde Will Jaeger na ostrově, kde je jen smrt svou rodinu nebo to pro něj bude jen další mise plná zklamání?

Kniha se mi četla velice dobře. Příběh měl spád, hodně mi vyhovovaly krátké kapitoly, které mě nutily číst dál. Příběh byl protkaný napětím a dobrodružstvím na každé stránce. U příběhu jsem se nenudila. Jediné, co bych knize vytkla bylo příliš technických slov, kterým jsem nerozuměla. Když jsem četla odstavce o vybavení výzbroje bojovníků, nějak jsem neměla představu, co tím autor chtěl říci, ale vím, že to k příběhu patří. Byla jsem nadšená z pasáží, kde bylo popsané jejich putování, jejich záchranné akce. Musím říct, že závěr knihy mě hodně překvapil, myslela jsem si, že to skončí úplně jinak, ale nakonec to dopadlo tak jak mělo. Doporučuji všem, kteří mají rádi dobrodružné thrillery, aby si knihu přečetli, rozhodně nebudou litovat.

Komentáře (0)

Přidat komentář