Hluboké soutěsky Arnaldur Indridason

recenze

Hluboké soutěsky (2023) 3 z 5 / Bublikova86
Hluboké soutěsky

Hluboké soutěsky je zajímavá kniha, která se mi těžce četla. Nemohla jsem se do ní pořádně začíst. Osobně mám ráda detektivky. Vždy jsem na konci knihy překvapená. Jak ze zápletky tak z toho, kdo byl skutečny vrah. U této knihy to pro mě byl problém. Tato kniha je plná zápletek - to nemohu popřít. V příběhu je několik linií, které mají souvislost se zločinem, který začne vyšetřovat bývalý kriminalista Konrád. Nejprve začíná vraždou ženy v jejím bytě. Žena před svou smrtí kontaktovala Konráda s žádostí, aby jí pomohl najít její dítě. Nejprve ji odmítne, ale když se dozví, že byla zavražděna, začnou ho trápit výčitky a začne po dítěti pátrat. K jeho velké smůle nemá žádné pořádné informace. Žena se totiž dítěte vzdala hned po porodu. Nikdy ho neviděla a dokonce nevěděla, jestli to byl kluk nebo děvče. Tak začíná pro Konráda zajímavé pátrání. Dokáže nakonec najít odložené dítě a vraha ubohé ženy? Dalším případem v příběhu je vražda Konrádova otce, která se stala před desetiletím. Ten případ nebyl nikdy vyřešen a tak se do něj Konrád pouští ve své volné chvíli, když už je v důchodu. S pátráním po svém otci mu pomáhá jeho kamarádka Eygló, která shodou okolností byla dcerou otcova společníka, který byl nalezen také mrtev jen krátkou dobu po Konrádově otci. Povede se mu po takové době konečně najít vraha svého otce?

K této knize bych měla dokonce i pár výhrad. Co mi při čtení vadilo, bylo automatické tykání v jakékoli situaci. Naprosto neznámí lidé, kteří se teprve setkali, si tykají. Kniha má krátké kapitoly. Sotva bych se začetla, že by to mohlo začít být zajímavé nebo by se mohla objevit zápletka, kapitola končí. Další kapitola už byla zase o něčem jiném. Málo která kapitola na sebe i navazovala. Neurazil by i nějaký prolog. Zavedení čtenáře do knihy. Děj se v některých kapitolách odehrával v minulosti a to se od sebe celkem špatně odlišovalo. Hlavní děj je zasazen do přítomného času. Je to jen můj názor. Kniha Hluboké soutěsky není špatná. Je to spíše opravdu oddechové čtení s nádechem detektivní práce.


Hluboké soutěsky Hluboké soutěsky Arnaldur Indriðason

Ve svém bytě v Reykjavíku je nalezena zavražděná žena. Na stole leží papírek s telefonním číslem komisaře Konráda. Žena mu prý krátce před smrtí volala a prosila ho, aby se podíval po jejím dítěti, které dala před desítkami let k ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář