Hit roku & rocková horská dráha

recenze

Daisy Jones & The Six (2020) / pavlina0866
Daisy Jones & The Six

DAISY JONES a THE SIX
RECENZE ✌
•Obálka knihy je dle mého názoru mistrovský počin.
Ihned mi svými barvami evokovala skupinu Queen, což rozhodně může přitáhnout pozornost navíc. A o to jde. Barvy, fotka, dokonalá symbióza. Chválím, neboť už to u mne vyvolalo velice příjemné pocity a zájem.

•Autorka Taylor Jenkins Reid mi byla zatím neznámou, ale věřím, že díky jejímu sugestivnímu stylu psaní se to pro celý knižní svět brzy změní.
Její další knihy si pohlídám stůj co stůj. Umí své ženské hrdinky postavit do hlavní role tak, aby to mužské čtenáře příliš nebilo do očí.

•Forma vyprávění pomocí rozhovorů není rozhodně rušivá. Působí jako jedno velké, dynamické interview, které čtenáře vtáhne do děje a nechá ho vystoupit až v samém závěru knihy. Čtení této knihy je tak jedno obrovské turné s koncerty a životní horskou dráhou každé postavy.
,, Kniha vypráví dva příběhy, které se v rozhodující okamžik sbíhají v jeden. Příběh rockové skupiny THE SIX, bratrů Billyho a Grahama Dunnových, kteří možná až příliš rychle vstupují do záře reflektorů a šílících fanynek v době, kdy rockenrol, nevázaný sex a drogy jsou rutinou slavných. Najednou však před frontmana skupiny Billyho nastupuje úžasná písničkářka Daisy Jones.
Oba jsou dravci, vůdčí osobnosti a zároveň zranitelné duše toužící po přijetí.
V momentě jejich spojení, kdy se z THE SIX a písničkářky DAISY JONES stává
legendární uskupení,, DAISY JONES a THE SIX, nastává velký třesk.
Krása, talent, lidskost, síla ega, vzestupy i pády, hledání cesty a sláva.
A také spousta alkoholu, drog a rokenrolu.
To vše najdete v knize, která Vás přiměje uvěřit, že je tato skupina divokých šedesátých a sedmdesátých let skutečná a že jejich turné bylo svým způsobem i Vaším. "

,, Správné album musí být jako horská dráha,
která končí na vrcholku. Je potřeba lidem nechat trochu naděje. "

HODNOCENÍ: 100%
( Pokud tato kniha nebude na seznamu povinné školní četby, pak ochudíme mladé čtenáře o velkou dávku adrenalinu, hluboký prožitek z četby i mnohá ponaučení)

Komentáře (0)

Přidat komentář