Havraní tarot: Když se láska prolne s emocemi

recenze

Havraní tarot (2020) / RenataP
Havraní tarot

Sama mám také ráda havrany a vrány a všechen ten krákavý ptačí koncert, který přichází se svátečním adventem. A tak jsem se ráda ponořila do lásky, kterou evidentně sdílím a autorkou Havraního tarotu. MJ Cullinane se hned zkraje své knížky přiznává k fascinaci těmito zvířaty a považuje je za mystické bytosti, které prolétávají mezi světy a odhrnují jemný závoj tajemství.
A tak vzala toto havraní téma a klasiku z tarotu, inspiraci Rider Waite tarotem a pustila se do práce. Výsledek je tu!

Jak se jimi vykládá?
Parádně. Zprvu mi přišel temný, protože těch temných barev je tam hodně, ale nakonec mi víc a víc začaly prosvítat ty jemně rezavé, béžové a modravé barvy. Všímám si také toho, že barvy jsou velmi sladěné a celý komplet pak působí harmonicky.
Nic tu není roztříštěného.
Snad jen ty oči. Havrani na kartách nemají oči, mají je jen lehce naznačené. To mi zkraje docela vadilo a znejisťovalo. Ale po čase jsem to přestala vnímat s tím, jak začali havrani promlouvat spíše symbolicky.
Možná to tedy byl záměr, nerozptylovat se očima, ale ponořit se sami....

Knížečka je skvělou příručkou
Knížečku doporučuji si pročíst, nejenže velmi hezky píše o původu tohoto tarotu, seznámíte se s charismatem autorky, ale také o jednotlivých kartách se dozvíte žádaný základ. A také si pohrajeme s obrácenými významy karet a to velmi působivým a jednoduchým způsobem, najednou uvidíte rub každé tarotové karty. Rub, který je také velkou výhodou, když na to přijde.
A přinutí vás zamyslet se nad každou kartou hlouběji.

Za mne - 10 z 10.
Renata Petříčková

Komentáře (0)

Přidat komentář