Error

recenze

Gemina (2017) 5 z 5 / Napůlanděl
Gemina

Druhý díl Akta Illuminae a druhá kniha něčeho naprosto dokonale promyšleného!

Jsme na skokové stanici Heimdall, kam se dostane zabijácké komando BeiTechu. Co se bude dít? Hlavní hrdinka, zhýčkaná dcera velitele lodi, a člen rebelů z domu nožů se budou muset spojit a spolupracovat. Kromě jednotek na lodi řádí nákaza druhem Lanima, která vše komplikuje ještě více.

Nejdříve se vyjádřím k tomu, jak je kniha napsaná. Je to něco nového a já se vždy bojím, že se nezačtu, jelikož je to psáno formou dokumentů, rozhovorů, záznamů z kamer, e-mailů a vojenských rozkazů. A vždy se pletu! Hned se člověk chytí a orientuje se, což je jedině dobře, protože akce na sebe nenechává čekat! To je mimochodem další věc, co mě dosti překvapila. Vše se začalo rozjíždět ještě před stranu 100!

Tedy, akce a napětí je už od začátku knihy a já při čtení jen tajila dech a otáčela jednu stranu za druhou. Hlavní hrdinové jsou skvělí. Zhýčkaná dcera velitele lodi je na svůj věk hodně šikovná a je vcelku zajímavé, že ve svém věku dokáže zpacifikovat zabijácké komando, ale autoři to mají ošetřené a vysvětlují to jejím východním → Vychoval ji otec a ten ji zasvětil do světa zbraní, vojenských vůdců, technik atp… Naproti tomu člen rebelů z domu nožů, který s dalšími členy prodává drogy a pašuje, je vychovaný jinak, ale na škodu to není…je mazaný.

Ke konci knihy bych řekla jen, že to byla síla…Děj začal gradovat a bylo to hodně napínavé…zamotané a bylo hodně zvratů a vysvětlení a vše do sebe začalo zapadat a mně z toho asi vybouchl mozek.

5/5 hvězdiček...Mohu jedině doporučit! Nemá to chybu!

Komentáře (0)

Přidat komentář