Dům knih

recenze

Dům knih (2023) 4 z 5 / renulka16
Dům knih

Berlín , zlatá 20. léta minulého století. Do nakladatelského domu Ullstein přichází rozvedená novinářka Rosalie, která je zároveň nejlepší přítelkyní redaktorky a úspěšné spisovatelky Vicki Baumové. Rosalie se na jednom banketu náhodou setká s generálním ředitelem nakladatelského impéria Franzem Ullsteinem, okamžitě mu učaruje. Z pohádkového setkání se však postupně vyvíjí skandál. Milostné aféry, kariéra, špionáž.

Jak moc se tři sebevědomé ženy dokáží postavit společenskému tlaku a zaběhnutým pravidlům?


Dům knih je přesně ten typ historických románů, které mám ráda. Je založen na skutečných událostech, většina postav, které zde vystupují jsou reálná. Tento román mimo jiné má za hlavní hrdinka tři odvážné ženy, které si jdou opět za svým a to prostě miluji. Tu nebojácnost. Krom toho, můžeme nahlédnout do známého nakladatelského domu Ullstein. Můžeme sledovat práci písařek, která mě naprosto učarovala a hned bych se do takové práce s chutí pustila.

Dále zde autorka krásně vykreslila domu, kdy se lidé obávají nástupu Hitlera. Postavení vyšší, bohaté třídy X chudé třídy. Jejich nepoměry a zařazení do společenského a pracovního života.

Celý tento román byl skvělý, ale přesto to nedosahuje na plný počet. Nedokážu přesně popsat proč, ale něco mi na tom chybělo. Každopádně i tak velmi ráda doporučuji tuto knihu!


Dům knih Dům knih Beate Rygiert

Berlín, zlatá 20. léta minulého století. Do nakladatelského domu Ullstein přichází rozvedená novinářka Rosalie, která je zároveň nejlepší přítelkyní redaktorky a úspěšné spisovatelky Vicki Baumové. Když se krásná a zároveň chytrá ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář