Dracul

recenze

Dracul (2020) 5 z 5 / Galloway
Dracul

„Všem, kdo vědí, že nestvůry jsou skutečné.“


Samotného Draculu od Brama Stokera jsem četla už před nějakou dobou. Zanechal ve mně pocit jako plno jiných knížek. Knihu jsem přečetla a jdeme na další. U této bylo ale všechno jinak.

Kniha má opravdu krásnou obálku, která se jen tak nevidí, a také je to pořádná bichle. Možná i kvůli velikosti jsem čtení oddalovala. Nyní si říkám, jak jsem bez tohoto příběhu mohla v klidu žít?

Děj mě strhl od první stránky a to napětí, které jsem cítila mě už neopustilo. Po zádech mi běhal mráz, stály mi chlupy na rukou, bála jsem se s hlavními hrdiny a díky skvělému popisu, jsem často měla pocit, že jsem tam s nimi a vše také prožívám.
Stránka za stránkou utíkala a já příběh opravdu hltala. Další a další rozuzlení ve mně vzbudilo jen další touhu po další a další kapitole. Po dočtení, jsem knihu zavřela a jen koukala do blba a přemýšlela, co se to sakra všechno událo, protože závěrečnou poznámku autorů budu v hlavě probírat ještě hodně dlouho.

Toto je opravdu vydařená kniha. Mrzí mě, že ji nemůžu vzít opět do rukou, číst celý příběh poprvé a znovu vše prožít. Chtěla bych opět cítit to, co jsem cítila pří každém napínavém okamžiku a to, jak se mi při rozuzlení další věci otevírala pusa dokořán.

Jak už jsem psala, teď ještě dlouho budu celou knihu zpracovávat a přemýšlet, co je na tomto příběhu pravda.

HODNOCENÍ: 5/5


Dracul Dracul Dacre Stoker

Román Dracul je inspirovaný deníkovými záznamy autora jednoho z nejslavnějších hororů, jehož lze označit za zakladatele žánru. Píše se rok 1868 a jednadvacetiletý Bram Stoker se zabarikáduje v místnosti ve věži opuštěného klášter... více


Komentáře (0)

Přidat komentář