Dopad - první díl švédské detektivní série

recenze

Dopad (2023) 4 z 5 / Kizuizi
Dopad

Novinář Loa Bergman se po dlouhé nemocenské vrací do práce. Aby toho na něj nebylo hned moc, přidělí mu jeho šéf "poklidnější" úkol - sepsat připomínkový článek o letecké havárii, která se stala před dvaceti lety. Ani jeden z nich netuší, že Loa narazí na detaily, které mu nedají spát...

Poutavá obálka, zajímavá anotace a ještě k tomu nová detektivní série - to jsem prostě nemohla minout bez povšimnutí.

Dopad je, alespoň dle mého názoru, velmi zajímavou knihou, která čtenářům poodhalí nejen novinářskou práci (autor je novinář a je i znát že ví, o čem píše), přivede je k zajímavému amatérskému vyšetřování, ale také otevře téma osobních pocitů po traumatické záležitosti.

Loa Bergman a Danijela Mirkovićová jsou dvě hlavní postavy příběhu. Oba jsou novináři, dříve spolu hodně i spolupracovali, ale pak jejich přátelství poznamenala jedna tragická událost. Nový pracovní úkol však svede jejich cesty opět dohromady, i když to ani pro jednoho není jednoduché. Jeden cítí vinu, druhý je stále dotčený a odmítá odpustit.

Ne každému asi styl knihy sedne, ale já jsem naprosto spokojená. Temný příběh, který rozplétá hned několik tajemných událostí se mi moc líbil. Zaujaly mě postavy a jejich pohnuté osudy, i když jsou zde i "vodítka" že o některých věcech se dozvíme více v pokračování. Poutavá je i vyšetřovací linka, kde není žádný detektiv, jen se skládají dohromady nalezené střípky, které byly při starém vyšetřování přehlédnuty.

Jsem velmi zvědavá na další díl, protože Danijelina minulost byla poodhalena jen částečně a už teď je jasné, že to bude hodně zajímavé.

Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Host

Komentáře (0)

Přidat komentář