Dopad

Dopad https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/520182/bmid_dopad-64c7dd89401db.jpg 4 20 5

Případy Loy a Danijely série

1. díl >

Strhující detektivní román o touze najít naději v okamžiku tragédie Loa Bergman se po dlouhé pracovní neschopnosti vrací k práci novináře ve večerním deníku. Pomalu se zotavuje z traumatického zážitku a zároveň se snaží vyhýbat své bývalé nejlepší přítelkyni Danijele. Nedokáže jí prominout, čeho se dopustila onoho osudného dne, který mu navždy změnil život. Loa po svém návratu dostane za úkol napsat článek rekapitulující starou leteckou havárii, národní katastrofu, která kdysi plnila přední strany všech novin. U příležitosti dvacátého výročí chce čtenářům ukázat tehdejší události v novém světle. Při shromažďování materiálu pro svůj článek však Loa narazí na stopu, která se jeho vlastního osudu dotýká víc, než si zprvu dokáže připustit. Mezitím se Danijela snaží oživit jejich přátelství a pustí se do vlastního pátrání. Brzy spolu musí začít nejen znovu spolupracovat, ale hledání pravdy dokonce ohrozí jejich životy.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Host
Originální název:

Den som överlever , 2022


více info...

Přidat komentář

Duchoslp
28.02.2024 3 z 5

Prolínání dějových linií bylo fajn, ale jinak mě knížka samotná úplně neuchvátila. Obě hlavní postavy jsou dost svérázné, se spoustou osobních traumat. Za mě téma není špatné, způsob vyšetřování je drobátko naivní, ale někomu se to může líbit

milena9798
01.02.2024 5 z 5

Výborný román z novinářského prostředí s hlavní ženskou postavou Danijelou, která má všechno a všechny na háku. Její minulost je zde jenom naťuknutá a s dějem vlastně ani nesouvisí, takže se možná víc dozvíme ve 2. dilu.


LukBook
14.12.2023 5 z 5

Za mě velice zajímavá kniha. Označil bych ji vlastně jako román s detektivní zápletkou. Ústřední roli tu nehrají vyšetřovatelé od policie, ale novináři, což mě velice potěšilo. Kniha je v některých částech docela emotivní, protože popisuje silná traumata z minulosti.

alzbeta4340
03.11.2023 5 z 5

Kniha se mi velmi líbila, ovšem mám takové tušení, že hodnocení čtenářů budou docela různorodá. Především se nejedná o čistokrevnou kriminálku, spíše román s detektivní zápletkou. Čteme zde hlavně o práci žurnalistů, o jejich schopnostech najít nesrovnalosti v napohled jasných skutečnostech, radosti, když se to podaří - i vysílení, když nic nejde podle plánu. A také v neposlední řadě o odpovědnosti za zveřejnění informací. Tohle všechno obsahuje příběh novinářské dvojice, která se věnuje výročí tragické letecké nehody.
Na konci přijdou dramatické chvíle, které jsem už nepokládala za nutné, ale to už je věc individuálního vkusu. Případný druhý díl si určitě nenechám ujít.

Kizuizi
30.10.2023 4 z 5

Dopad je, alespoň dle mého názoru, velmi zajímavou knihou, která čtenářům poodhalí nejen novinářskou práci (autor je novinář a je i znát že ví, o čem píše), přivede je k zajímavému amatérskému vyšetřování, ale také otevře téma osobních pocitů po traumatické záležitosti.

Ne každému asi styl knihy sedne, ale já jsem naprosto spokojená. Temný příběh, který rozplétá hned několik tajemných událostí se mi moc líbil. Zaujaly mě postavy a jejich pohnuté osudy, i když jsou zde i "vodítka" že o některých věcech se dozvíme více v pokračování. Poutavá je i vyšetřovací linka, kde není žádný detektiv, jen se skládají dohromady nalezené střípky, které byly při starém vyšetřování přehlédnuty.

Autorovy další knížky

Victor Pavic Lundberg
švédská, 1987
2023  77%Dopad
2024  0%Ztracené léto

Kniha Dopad je v

Právě čtených3x
Přečtených21x
Doporučených2x
Knihotéce64x
Chystám se číst56x
Chci si koupit15x
dalších seznamech2x