Dokonalý pár

recenze

Smrtící terapie (2024) 3 z 5 / Kikina182
Smrtící terapie

Matthew a Marissa Bishopovi vypadají jako dokonalý pár, ale zdání může klamat. V jejich vztahu chybí intimita následkem čehož Marissa svého manžela podvedla. Chce však svojí chybu napravit a manželství zachránit. Objedná je proto k terapeutce Avery, která díky svým netradičním metodám přišla o licenci. Její terapie je však účinná a to už v pouhých deseti sezeních. Jenže brzy se začne ukazovat, že tady něco nehraje a život Bishopových je s tím Averyním propletenější mnohem víc než jen skrz terapii.

Knihu napsaly dvě autorky, přičemž každá psala jednu z hlavních ženských postav a dokonce v jiné formě. V jejich stylech psaní byly vidět jemné rozdíly, ale ve výsledku mi přišlo, že obě píší dost podobně a bohužel nezáživně. V příběhu bylo hodně vycpávkových částí, které mě nudily a úplně upozadily nějakou akci či napětí.

Námět příběhu je zajímavý, ale jeho zpracování bohužel už tolik ne. Jednak jsem od příběhu čekala, že v něm bude vzhledem k tématu hrát mnohem věcí roli psychologie, ale po té tady v podstatě nebyla ani stopa. Především se ale autorky snažily své čtenáře tak urputně zmást a odvést od toho, kam bude celý příběh směřovat, že mě tím na to naopak upozornily a já věděla dávno před koncem, jak příběh skončí, takže se žádné překvapení bohužel nekonalo. Až na pár detailů pro mě byla kniha až příliš předvídatelná.

Postavy autorky popsaly dostatečně a snažily se i o nějaký hlubší vhled do jejich nitra, ale to se bohužel moc nepovedlo. Neozvláštnilo to příběh, ani to postavám nedodalo na zajímavosti. Spíš to taky bylo na obtíž.

Tahle kniha mě bohužel zklamala. Příběh měl sice docela dobrou startovací pozici, ale v podstatě všechno na způsobu, jakým se ho autorky rozhodly zpracovat, převracelo zajímavé části příběhu v něco předvídatelného. Možná by tohle byla kniha pro někoho, kdo nemá v tomhle žánru příliš načteno, ale pro mě to byl bohužel přešlap.

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji e-shopu Megaknihy a nakladatelství Ocelot.

Komentáře (0)

Přidat komentář