Dokonalé městečko

recenze

Dokonalé městečko (2024) 4 z 5 / Rasttea
Dokonalé městečko

Za možnost přečíst si román v předstihu děkuji Albatros Media, které poskytlo reading copy. Od autorky jsem již četla její druhý román, a jelikož byl čtivý, dlouho jsem se nerozmýšlela a její čtvrtou knihu jsem otevírala s natěšeným očekáváním.
Autorka si drží styl, který je stejně čtivý. Kapitoly jsou kratší, příběh odsýpá a čtenář se nedočkavě pročítá k rozuzlení. Nutno podotknout, že zasazení příběhu opět do českých reálií je mi velmi sympatické. Zakomponovat do příběhu náznaky systému Stepfordských paniček, přičemž si udržuje svou jedinečnost, považuji za pozitivní stránky románu. Osobně bych jej nenazvala hororovým. Příběh velmi dobře spustí jeden zoufalý čin, který nastartuje koloběh, ze kterého nejde vystoupit. Každá charakterová linka je pěkně popsána, příběh se postupně velmi dobře proplétá a čím dál více rozkrývá život v jednom takovém „dokonalém městečku“, ve kterém jsou cestičky dobrých skutků dlážděny špatnými úmysly. Jak jsem četla, asi nebudu jediná, která má výhrady trošku ke konci. Ten by si býval klidně zasloužil větší hloubku. Takto zakončení působilo velmi zbrkle a jakoby ušité horkou jehlou. Čtenář zůstává po poslední stránce tzv. viset nad propastí (a bohužel ne ve smyslu „cliffhangeru“, jak známe u pokračování) a s mnoha otazníky.


Dokonalé městečko Dokonalé městečko Kateřina Karolová

Dokonalí obyvatelé. Dokonalý horor. Když se Emě naskytne možnost bydlet v městečku vytvořeném pro hrstku vyvolených, zdá se, že se jí splnil životní sen. Každý však musí nejdřív projít přísným výběrovým řízením, podepsat smlouvu ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář