Lásky čas

recenze

Lásky čas (2024) 5 z 5 / Rasttea
Lásky čas

Děkuji Albatros Media za poskytnutí recenzního výtisku. Pokud se rozhodnete trávit čas touto velmi příjemnou knihou, která vznikla spoluprací dvou autorek, čeká vás jarní queer romance, příběh od lásky k nenávisti, kafe, kafe a ještě jednou hodně kafe a důležitou roli bude hrát kocour.

Teo se z rodinou přestěhuje z Prahy do moravského městečka, aby po smrti tety převzali její kavárnu. Jenomže s druhou kavárnou si nejenom budou konkurovat, syn tamních provozovatelů – Vilém (pro kamarády Villy), jak se zdá, nemůže nového obyvatele vystát, a to se musí vídat ve škole. Brigády v kavárnách, učení na zkoušky, maturita sourozence, spoluhráči z volejbalu a důležitý zápas, coming outem, v jiném případě „vyoutováním“, to vše zaměstnává Tea s Villym na cestě za křehkým poznáním, vyrovnáváním se s vlastní identitou, předchozími zážitky a nesmím zapomenout na starost o a souznění s „Tuňákem/Hubertem“.

Tento příjemně čtivý, dojemný příběh se čtenáři odvíjí v kapitolách střídavě pohledem obou hlavních hrdinů. Autorky velmi citlivým způsobem dotýkají složitostí dospívání, role prostředí a okolí, ve kterém člověk vyrůstá. Poukážou mimo jiné na důležitost důvěry, možnosti mít se o koho opřít, léčivého doteku času, naslouchání šestému smyslu (jinak řečeno instinktu). Příběh nám připomene, že pokud je to jen trochu možné, neuškodí nahlížet na věci s lehkostí, nadhledem aniž bychom zapomněli na konejšivý účinek humoru. Ovšem zároveň by člověk neměl upozadit bezpečnost a opatrnost.

Komentáře (0)

Přidat komentář