Dobrodružství v Egyptě

recenze

Tajemství modrého skarabea (2023) 5 z 5 / Kikina182
Tajemství modrého skarabea

Cleo už od dětství snila, že získá potřebné vzdělání a bude se v Egyptě účastnit vykopávek po boku svého otce. Jenže zatímco dřív od něj měla zprávy, teď už se jí delší dobu neozývá. Když se jí naskytne příležitost, neváhá a vydává se s několika známými do Egypta, aby zjistila, co se s jejím otcem stalo. Jenže lidé kolem ní mají své vlastní cíle

Styl psaní je hodně popisný, díky čemuž kniha perfektně zachycuje dost komplexní příběh a zároveň perfektně zprostředkovává atmosféru, která se v různých fázích knihy mění. Navíc se autorce skvěle povedlo v knize představit i události, které klidně dělil rok, aniž by to působilo, jako kdyby v knize něco chybělo nebo poskok vpřed neseděl k celkovému příběhu.

Tajemství modrého skarabea má v sobě kousek hned z několika žánrů. Jedná se o historický román, ve kterém je plno dobrodružství a dokonce i detektivní zápletka. Nechybí ani tajemství, vraždy a láska. Je to zkrátka všechno a je to perfektně vyvážené a sladěné, díky čemuž vznikl krásný příběh, který je nejen napínavý a zajímavý, ale především reálný.

Stejně jako příběh mají i postavy hodně vrstev, které se postupně odhalují. V podstatě už od začátku není pořádně jasné, která z postav je na jaké straně, ale zároveň jsou tak dobře popsané, že není problém je odlišit od ostatních. Jen některé jejich úmysly nejsou jasně patrné, což je ostatně rys, díky kterému působí příběh ještě reálněji.

Tajemství modrého skarabea je skvělý příběh, ve kterém je od všeho něco a rozhodně nenudí. Pokud máte náladu na oddechovou knihu s neotřelým námětem, určitě můžu doporučit.

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji nakladatelství Alpress.

Komentáře (0)

Přidat komentář