Dobrodružství pandy a dráčka

recenze

Cesta: Veľká panda a malý drak (2022) 3 z 5 / Kikina182
Cesta: Veľká panda a malý drak

Dráček se cítí nešťastný, ale naštěstí je po jeho boku jeho kamarádka panda, se kterou se vydává na cestu daleko od domova. Už jen opuštění domova je pro dráčka obtížné, ale na cestě na něj a pandu čeká mnoho překážek, se kterými se musí vypořádat.

Na rozdíl od předchozí knihy se nejedná o dialogy nezávislé na sobě, ale tentokrát na sebe navazují a vyprávějí tak příběh. Stále se ale jedná o krátké dialogy a celkově je v knize více ilustrací než textu. Ale stejně jako v případě knihy Panda a dráček jsou ilustrace nádherné a perfektně knihu doplňují.

Bohužel mi přijde, že forma příběhu ubrala knize na zajímavých myšlenkách k zamyšlení, které byly v předchozí knize všude. Tady jsou věci k zamyšlení samozřejmě taky, ale je jich méně a jsou navázané na příběh, takže se často týkají jednoho témata. Navíc mi přijde, že většina z nich nemá takovou hloubku a všestrannost jako u Pandy a dráčka, jelikož jejich propojení příběhem je vyslalo jen jednou určitou cestou, což je za mě hrozná škoda.

Cesta je krásný příběh pandy a dráčka, který určitě dokáže hodně člověku dát a v mnohém je motivovat, navíc i lahodí oku. Ale příběhová forma silným poselstvím bohužel škodu.

Knihu Panda a dráček jsem si zamilovala a často se k ní vracím v těžkých chvílích, kdy potřebuji motivaci nebo povzbuzení, protože je zkrátka úžasná a dokáže pomoct v každé situaci. Cesta je oproti ní průměrná. Krásná kniha se zajímavými myšlenky, ale bohužel toho nedokáže dát tolik jako předchozí kniha. Ačkoli tedy chápu autorovo nadšení z toho, že se mu podařilo napsat ucelený příběh, nebylo to pro mě tak přínosné jako jeho samostatné dialogy.

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji nakladatelství Euromedia - Pragma.

Komentáře (0)

Přidat komentář