Detektiv Ford potřetí

recenze

Temná pláň (2024) 4 z 5 / Ann1307
Temná pláň

Třetí díl s detektivem Henrym Fordem. Tahle série mě baví. Ford se zdá být správňák, ale má temnou minulost, která ho pronásleduje a v tomhle díle se o ní zase dozvídáme trochu víc.

Hannah neboli Wix je úžasná postava a baví mě ještě víc než Ford. Chtěla bych nějakou knihu, kde jí bude víc :) Je autistka, mimořádně chytrá a zvídavá, která se nesnaží své nedostatky zamaskovat, ale pracuje na nich, nebo je správně využívá. Ve své práci je geniální a v osobním životě velmi přímočará a bezprostřední.

Případ moc dopodrobna rozebírat nebudu. Jde o vraždu mladé vojačky, která se tváří jako sebevražda. Ale jen na první, letmý pohled. Na ten druhý je jasné, že je za tím něco víc a Henry s Hannah a týmem se pustí do vyšetřování, kde jim všichni, i ti, co by měli stát při nich, hází klacky pod nohy.

A tady se dostáváme do části, která mě iritovala. Neustálé zlehčování a podceňování situace nadřízenými Forda, které se omílalo furt dokola mě opravdu štvalo.
Chápu, že autor chtěl trochu vyostřit situaci a Forda dostat do větších úzkých, ale za mě to nebylo potřeba. I tak měl šibeniční termín :D

Za tyhle průtahy a opakování dávám jednu hvězdu dolů, ale jinak jsem spokojená stejně jako s předchozími díly.
I když pocitově jsem z těch předchozích byla kapku nadšenější, tenhle příběh mě bavil a chtěla bych klidně hned další. :)

Tuhle sérii vám tedy můžu jen doporučit :)

Komentáře (0)

Přidat komentář