Desetkrát a dost

recenze

Desetkrát a dost (2023) 4 z 5 / Rasttea
Desetkrát a dost

Kniha se zabývá tématem, které se vymyká autorčinu obvyklému zaměření, ovšem i zde je zakomponováno téma holocaustu a války do historické linky jedné z postav.
Nahlédneme do oblasti seznamek pro osoby starší 50ti let. Ústřední postava pána, který se po rozvodu přes seznamku snaží navázat vztah. Autorka zároveň postupně představuje další tři ženské ústřední postavy a sleduje navazování kontaktu přes seznamku zase z jejich strany. Autorka nám postupně představuje charaktery postav, co je přiměje k rozhodnutím, která činí a postupně si tak čtenář skládá mozaiku příběhu. Samozřejmě další neopomenutelnou „postavou“ v knize představuje malebné řecké městečko Parga.
O tom, jak toto místo souvisí s postavami a jak jsou postavy spolu propojeny navzájem si už čtenář musí přečíst sám. Každopádně kniha byla zajímavá, čtivá, člověk musel při představování postav dávat pozor a informací je hodně, přesto čtenář nenarazí na hluchá místa. Osobně jsem si trochu představovala, že rozuzlení bude trochu větší „bomba“, ovšem závěr nechává na samotném čtenáři, aby uznal, kdo vlastně nakonec z příběhu vychází jako vítěz anebo poražený, pokud vůbec příběh má vítěze a poraženého.

Komentáře (0)

Přidat komentář