Deset poselství: Jsou vlastně o nás

recenze

Deset poselství vašich andělů: Andělská sdělení, která zcela změní vaše pochopení a vnímání života (2018) / RenataP
Deset poselství vašich andělů: Andělská sdělení, která zcela změní vaše pochopení a vnímání života

Musím rovnou říct, že zázraky se nedějí, protože je máme ve svých rukou. Krásné hebké čtení od Doreen je trošku andílkové, trošku psychologicky tvrdé, někdy mi ta kombinace moc nesedla, ale záleželo na rozpoložení, v jakém jsem zrovna byla....
A stále ta stejná otázka...

Někdy to bylo sladké pohlazení na dobrou noc a jindy těžké rytí v zemi s otázkou: Proč jsme tady? Na světě, ve kterém je někdy složité se vyznat?


A tato malá knížka je příjemným čtením před spaním, protože umí dát odpovědi na otázky, které přináší všední den. O vztazích, o životním stylu, o pocitu nudy, o hledání své životní cesty. Jedno je ale všude společné, pokud chcete tyto záležitosti řešit se svými blízkými, musíte o nich s nimi mluvit. Nelze svou láskou ovlivnit partnera natolik, že nemusí dělat pro vztah vůbec nic a poveze se na vlně souznícího partnerství sám od sebe. Takhle zázraky nefungují. I modlitby jsou v podstatě jen zhmotnělé a lépe uvědomělé myšlenky a přání. Soustředěná mysl je pak lépe schopna v realitě rozpoznat příležitosti, které jsou v souladu s přáním a využít je. A má-li to být, vyjde to!


Doreen Virtue tu velmi dobře kombinuje andělský text pro toho, kdo tento styl psaní prostě potřebuje k osvěžení duše, a své psychologické znalosti, takže jsou tam vpraveny nenásilnou a zcela logickou cestou. A čistý praktik si zase vezme právě ty psychologické poučky a andělskou „vatu“ bude považovat za příjemné zpestření. Ono totiž – a za to autorku chválím – nic není v životě zadarmo. A především si musíme přestat stát v cestě své vlastní cestě. Ať jsem se zamyslela nad jakýmkoliv tématem zde uvedeným, toto bylo sdělení mezi řádky naprosto vždy!
A hlavně, nehledejte štěstí v budoucnu, hledejte ho v přítomnosti. Ta je totiž tím jediným co máte a co umí ovlivnit pocity a mysl v tuto chvíli.

Takže milé malé čtení v hezkém formátu, kdy mi občas bylo líto, že některá témata nejsou rozepsána více do hloubky.

O autorce:
Doreen Virtue je andělská terapeutka, se spoustou publikovaných knih, karetních sad a rozhovorů, audioknih nebo vystoupení v televizi. V posledních letech se více přiklání ke křesťanství, takže se i její směr trošku mění, ale právě to je pro její čtenáře a příznivce velmi dobrou výzvou. Jako celý svět, i ona se mění – ale minimálně její psychologické postřehy v knihách jsou platné stále.
Vydalo nakladatelství Synergie Publishing, www.synergiepublishing.com, 2018

Komentáře (0)

Přidat komentář