Dej si pohov! A začni žít, Fabrice Midal

recenze

Dej si pohov! A začni žít (2019) 3 z 5 / Daysy
Dej si pohov! A začni žít

Všichni se snažíme nestresovat a být v co nejvíc v klidu. Ale většina lidí se snaží tak urputně, že je účiněk akorát opačný a stresují se ještě více. Fabrice Midal ve své knize Dej si pohov a začni žít vysvětluje a radí, jak se zbavit tlaku, který si klademe jak sami sobě, tak i těch od společnosti. Jak fungovat, ale i přesto prostě žít.

Fabrice je přední francouzský učitel meditace. Snaží se lidem ukázat francouzské umění, jak mít život více na háku. V této knize projdeme patnácti kapitolami, ve kterých se autor snaží čtenáře provést radikální změnou pohledu na sama sebe. Každá kapitola se věnuje určitému tématu a začíná nějakým zajímavým a hlubokým citátem.

Rady od Fabrice mi přišly užitečné a musela jsem mu v mnohých věcech dát za pravdu. Docela bych ale vždy za každou kapitolou (a nebo alespoň jednou celkově za celou knihou) uvítala nějaké bodové shrnutí, které by udělalo knihu přehlednější . Myslím, že člověk by si tak rady lépe zapamatoval a jednodušeji je tak mohl aplikovat.

Nevím čím to je, ale bohužel mi moc nesedl autorův styl psaní. I když má kniha pouze 144 stran, trvalo mi docela dlouho ji přelouskat a rozhodně to nebyl ten typ knihy, kdy hltáte každé slovo a se zaujetím potřebujete číst dál a dál. Sem tam jsem se trochu nudila a knihu odložila. Určitě má čtenářům co předat a našla jsem v ní spoustu fajn věcí a rad, ale kdyby byla napsána poutavěji, bylo by to daleko lepší.

Pokud máte rádi knihy osobního rozvoje a hledáte nějaké tipy, jak se hodit do klidu, Dej si pohov je přesně pro vás. Možná vám sice taky bude trošku trvat se knihou prokousat, ale i skrz tento nedostatek si myslím, že to stojí za to. V knihách osobního rozvoje je to sice takový lepší průměr, ale rozhodně to není žádný brak.

Komentáře (0)

Přidat komentář