Ďáblova cesta čtvrtý případ pro Kate Marshall

recenze

Ďáblova cesta (2023) 4 z 5 / Kizuizi
Ďáblova cesta

Člověk by měl být opatný i u věcí, které dělá běžně, o čemž se přesvědčí i Kate Marshallová, když se při jednom svém ranním plávání málem utopí. Podaří se ji zachránit, a tak se ocitá v nemocnici, kde na pokoji potká Jean, která jí vypráví svůj neveselý příběh o ztraceném vnukovi...

Na nový případ s Kate a Tristanem jsme si počkali dva roky (čekání vyplnili čtením nového případu s Erikou), ale nevadí, protože je konečně tady! Tak hurá na Ďáblovu cestu...

Nemůžu jinak a musím konstatovat, že je to opět parádní čtení - svižné, napínavé, ale i tajemné. Autor nás tentokrát vezme na výlet do přírody, na krásné a klidné místo, kde se však před lety, jedné letní noci, stala rodinná tragédie zmizel malý chlapec, který se do dnešního dne nenašel.
Zní to jako ideální práce pro Kate s Tristanem a pro čtenáře to znamená napínavé, i když trochu smutné chvilky, se zajímavým (i když možná trochu předvídatelným) koncem.

Jsem moc ráda, že zůstávají zachovány postavy Kate a Tristana jsou skvělá dvojice, která se dobře doplňuje a líbí se mi i jejich občasný humor, který odlehčuje tíživou atmosféru v pravou chvíli. I se méně probírá osobní život Kate, což vidím jako velké plus.
Myslím si, že je zbytečné psát cokoli dalšího, nejlepší názor si uděláte sami, pokud si Ďáblovu cestu přečtete.

Série s Kate Marshall má zatím čtyři díly a já si dovolím doporučit je nepřeskakovat a číst je postupně. V každé knize je sice případ uzavřen, ale vývoj hlavních postav (Kate a Tristana) je lepší číst tak, jak to autor zamýšlel.

Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Grada (Cosmopolis)

Komentáře (0)

Přidat komentář