Cheesecake, svatební dorty a láska

recenze

Pekárna v Brooklynu (2019) 5 z 5 / Kikina182
Pekárna v Brooklynu

Sophie má v Londýně šťastný život a nevidí důvod, proč by měla chtít jít na půl roku pracovat do New Yorku. Tedy až do chvíle, než zjistí, že je její přítel James ve skutečnosti ženatý a má se svou manželkou dítě. V té chvíli nabídku bez váhání přijme, a aniž by se s někým rozloučila, odletí do New Yorku.

Hned po ambiciózní Belle, která jí pronajímá byt, potká v Brooklynu jejího bratrance Todda. Už od začátku je jasné, že je to sukničkář, od kterého by se měla držet dál. Jenže to není lehké vzhledem k tomu, že je to také její spolupracovník. Navíc je opravdu příjemný společník.

Sophie tedy svůj pobyt v New Yorku tráví nejen prací v novinách, ale také pomáhá Belle v její pekárna a společně s Toddem objevuje krásy z tohoto města. Všechno funguje perfektně. Má skvělé přátele a práci, která jí baví. Má to jen jeden háček. Todd jí začíná přitahovat čím dál tím víc, a to by mohlo skončit opravdu špatně.

První díl z této série Kavárnu v Kodani jsem si doopravdy zamilovala. Takový romantický příběh jako napsala Julie Caplin jsem už opravdu hodně dlouhou dobu nečetla. Takže když vyšla Pekárna v Brooklynu, druhý díl ze série Romantické útěky, nemohla jsem odolat. Nepochybovala jsem, že to bude stejně úžasná kniha jako první díl.

Pekárna v Brooklynu je napsaná v er formě, zároveň se ale soustředí jen a pouze na Sophii. Na její příběh, její pocity a myšlenky. Všechno to i zásluhou právě stylu psaní působí neskutečně skutečně a emotivně. V momentě, kdy jsem se do knihy začetla, nemohla jsem přestat. Je opravdu čtivá a zároveň taková odlehčená.

Stejně jako v případě prvního dílu jsem si i tentokrát příběh zamilovala. Je pravdou, že na rozdíl od Kavárny v Kodani se v něm neobjevuje hygge, což mě popravdě trošku mrzí, ale i tak z příběhu čiší neskutečná pohoda.

Opět není třeba složitého přemýšlení, aby si člověk odvodil, jak kniha nakonec dopadne, ale v tomto případě není nejdůležitější závěr. Naopak je důležitý obsah této knihy celkově, všechny ty emoce a pohoda, které kniha vyzařuje a dává tak čtenáři pocit, jako kdyby se ocitl doma.

Řekla bych že oproti prvnímu dílu je tady o trochu méně postav, ale rozhodně to ničemu neuškodilo. I v tomto případě se autorka každé postavě opravdu důkladně věnovala a dokázala je skvěle popsat včetně jejich životních příběhů. Čtenář ani na chvíli není na pochybách o tom, kdo jaký ve skutečnosti je.

Jsem z knihy doopravdy nadšená. Stejně jako Kavárna v Kodani je to oddechová kniha, která zahřeje u srdce za každého počasí. Pokud tedy hledáte knihu plnou lásky a dobrot, tohle je rozhodně ta pravá volba. Moc jí všem doporučuji. A pokud jste nečetli první díl, tak na sebe knihy skoro nenavazují, takže není problém začít s touhle. Ale osobně bych vám ráda doporučila obě. Julie Caplin je opravdu skvělá spisovatelka.

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji nakladatelství Grada - Cosmopolis.

Komentáře (0)

Přidat komentář