Chata ve Švýcarsku – výlet do zasněžené krajiny

recenze

Chata ve Švýcarsku (2021) 4 z 5 / Kizuizi
Chata ve Švýcarsku

Mina je šťastná, má práci která ji baví, hodně přátel, pro které ráda vaří a hlavně toho nejlepšího chlapa. Jenže pak nadejde ten den, kdy se vše zhroutí a nešťastná Mina neví co dál. A tak se rozhodne, že využije nabídku své kmotry, přijet za ní do Švýcarska. Mina si tedy zabalí kufry, zarezervuje letenku, a vyráží vstříct novému prostředí...

Na každý díl ze série Romantické útěky se moc těším, a to i když romantika nepatří mezi mou oblíbenou četbu. Ale Julie Caplin dokáže přenést do jiného prostředí a ještě k tomu „polechtat“ chuťové buňky, takže jsem byla zvědavá, co budu při čtení „uzobávat“ tentokrát.

Chata ve Švýcarsku je opět velmi zdařilá odpočinková četba, která své čtenáře přenese na zasněžené kopce, do tepla ke krbovému ohni, ale také nabídne „vůni“ švýcarské čokolády a různých místních dortíků. No a samozřejmě tu najdeme i romantickou linku, bez které se tato série nemůže obejít.

Jak už je asi jasné, tentokrát jsem při čtení měla chuť na sladké. Je velká škoda, že stránky nemohou nabídnout alespoň vůni pokrmů, o kterých čteme. A nebo ještě lépe, kdyby se dělal komplet se vzorky na ochutnání! Ovšem co je skutečné a naprosto skvělé, v knize najdeme i recept na jeden z popisovaných dortů!

Chtěla jsem si knihu přečíst, až bude venku horší počasí, abych k tomu měla tu správnou atmosféru, ale nakonec jsem to nevydžela. Ono to vlastně vůbec nevadilo, protože jak jsem již zmínila, autorka sama dokáže vytvořit skvělou atmosféru, takže co je venku, nevnímáte.

Zdá se mi, že knihy z této série jsou čím dál lepší, a musím se přiznat, že už teď se hodně těším na další díl, ve kterém se vypravíme do Irska!
A pokud ještě nevíte, zda máte knihy Julie Caplin číst, zkuste se nechat „pozvat“ na Chatu ve Švýcarsku, a utéct tak na chvilku z reality.

Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Grada (Cosmopolis)

Komentáře (0)

Přidat komentář