Cesta za pomstou

recenze

Nevěsta hříchů (2023) 5 z 5 / Kikina182
Nevěsta hříchů

Od vraždy rodičů Fenju vychovávala léčitelka Runhilda, která ji naučila, jak snímat hřích z mrtvých. Avšak i Runhilda je zavražděna a Fenja je odhodlaná její smrt pomstít. Vydává se na cestu pouze s jediným vodítkem, kouskem látky s vyšitým erbem, kterou vrah ztratil. Na cestě se setkává s Geraldem, který jí nabízí svou pomoc, ale může mu Fenja věřit?

Styl psaní se mi moc líbí. Příběh krásně plyne, ale zároveň v něm není nouze o podrobné popisy, které přibližují dobu a prostředí, ale také krásně znázorňují jednotlivé scény.

Příběh je krásně promyšlený. Střetávají se zde části děje, které byly podobně zpracované v jiných knihách s podobným tématem, ale zároveň je tu mnoho originálních částí, které bych vůbec nečekala. Kniha tak byla plná zvratů a překvapení. Navíc v ní nechyběla ani dávka humoru.

Nejvíc jsem se těšila na romantickou linku, která byla stejně jako zbytek knihy skvělá. Mezi hlavními hrdiny to od začátku jiskřilo a vývoj jejich vztahu byl přesně takový, jak jsem doufala. Nebyl příliš rychlý, ale zároveň se ani netáhl a neobjevily se v něm žádné pseudoproblém.

Jelikož je autorčin styl psaní dost popisný, nechyběla ani důkladná charakteristika postav. V knize jsou zachyceny jejich myšlenky, emoce i jejich vývoj, který je naprosto adekvátní k tomu, co prožily.

Nevěsta hříchu je skvěle propracovaný historický román, který se mi líbí ještě o malinko víc než autorčina předchozí kniha Nevěsta z kláštera. Pokud máte rádi historické romance, určitě doporučuji a už se moc těším na další autorčinu knihu.

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji nakladatelství Alpress.

Komentáře (0)

Přidat komentář