Nevěsta hříchů

Nevěsta hříchů https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/523701/bmid_nevesta-hrichu-651c12c3306fb.jpg 4 16 3

Po vraždě rodičů vyrůstala Fenja v péči léčitelky Runhildy, od níž získala znalosti jak snímat hříchy z mrtvých. Když je ale zavražděna i Runhilda, zůstane Fenji jen kus látky s vyšívaným erbem, který vrah ztratil. Fenju spaluje touha po pomstě, proto se vydává na nebezpečnou cestu, na níž potkává Geralda. Ten tvrdí, že nositele erbu zná, a nabídne dívce pomoc. Může mu ale Fenja věřit?... celý text

Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: , Alpress
Originální název:

Die Sündenbraut , 2020


více info...

Přidat komentář

Le Chat
20.04.2024 5 z 5

Tak touto knihou se autorka definitivně zařadila mezi mé oblíbené spisovatelky. Nevěstu hříchů jsem si užila stejně jako před časem Nevěstu z kláštera. Uděluji 5 hvězdiček a doufám, že v češtině vyjdou i autorčiny další knihy. ;-)

Mi--LADA
03.03.2024 1 z 5

Opravdu to bylo hodně předvídatelné. Bez děje, bez vtipu, většinu knížky se tam nic dramatickýho neděje, léčitelka tlačí káru s bylinkami a učí se od šlechtice v utajení plavat, podobné kvalitativní "zvraty" tam zhruba tak jsou a opravdu nic víc, děsná nuda. Když to srovnám s jinou autorčinou knížkou, dobrodružnější, invenčnější a akčnější Nevěstou z kláštera, která se mi líbila hodně, je to velký propad dolů. Vůbec mi to nebavilo číst, bylo to o ničem. Hrdinka je léčitelka a kromě toho i pojídačka hříchů, před lety jsem četla Pojídačku hříchů od jiné autorky, od Megan Campisi, a taky to byla jiná liga. Tahle knížka mě zklamala a nepotěšila, měla jsem to vzdát po pár kapitolách a nečekat do konce, jestli se to nějakým nápadem nebo energičtějším zvratem nevylepší. A to hodnotím v rámci žánru, nečekala jsem žádný zázrak.


orinka3
21.01.2024 3 z 5

Čtivá červená knihovna. Autorka do knihy šikovně zakomponovala to, co se moc neobjevuje, totiž "pojídání hříchů". Odehrává se to ve středověku. Mladá Fenja je dobrá léčitelka, umí pomoci, a proto ji všude rádi vidí. Ale ona se musí ukrývat, protože ji její nevlastní matka poučila o nebezpečí ze strany cisterciáků. Navíc musí tajit, že na sebe bere hříchy mrtvých. Fenja hledá svou rodinu, putuje s vozíkem a psem Rufusem, posléze i se švarným Geraldem, který má rovněž tajemství a poslání. Vydává se za prostého řemeslníka, s Fenjou mají společný cíl cesty a oběma to společenství vyhovuje. A pochopitelně mezi nimi jiskří vzájemná přitažlivost. Následuje spousta očekávatelných náhod, oba uniknou nebezpečí a nastává happy end.

Štítky knihy

historické romance

Autorovy další knížky

2022  84%Nevěsta z kláštera
2023  86%Nevěsta hříchů

Kniha Nevěsta hříchů je v

Právě čtených1x
Přečtených16x
Doporučených1x
Knihotéce64x
Chystám se číst30x
Chci si koupit7x
dalších seznamech1x