Nevěsta z kláštera

Nevěsta z kláštera https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/490733/mid_nevesta-z-klastera-nqg-490733.jpg 4 57 18

Franka, mladší dcera pána z Marienfeldu, se jen těžce smiřuje s osudem řeholnice, zatímco pohledná sestra Melinda se může vdát. Franka si chce ještě naposledy užít svobody a vyjede si potají na projížďku do lesa. Tam potká Wulfa, Melindina nastávajícího, který v ní probudí hluboké city. Z úcty k rodině ovšem Franka odejde do kláštera, ale ani zde nenalézá klid, dějí se tu totiž podivné věci.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Pro ženy , Historické romány

Vydáno: , Alpress
Originální název:

Die Klosterbraut , 2019


více info...

Přidat komentář

orinka3
08.11.2023 5 z 5

(SPOILER) Nečekaně dobrá knížka! Romantický středověký příběh s malou detektivní zápletkou. Dvě sestry rozdílných povah, jedna krasavice, druhá temperamentní a chytrá všudybylka. Krásná, nafoukaná a vypočítavá Melinda se chystá na svatbu s bohatým rytířem Wulfem, kdežto Franka se chystá do kláštera. Ani si už nedovede představit, že by se její život mohl vyvíjet jinak. Do doby, než v lese při úprku před divočákem potká budoucího švagra. A teď začíná to milostné drama. Wulf bohužel svou manželku zklamal, protože nenaplňoval její očekávání. Očekávala zjemnělé chování, veršované dialogy a drnkání na loutnu a místo toho za ní přišel chlap se vším všudy. Wulf byl manželkou stejně tak otrávený, navíc, když se s ní marně snažil o dědice. A tak uvítal možnost zúčastnit se křížové výpravy do Jeruzaléma, jen aby byl od Melindy a její studené postele co nejdál. Tam zažívá nejrůznější dobrodružství, spřátelí se se svým nepřítelem, kterému zachránil vzácnou klisnu. Dostane od něj odměnou hřebce, aby si ve vlasti po návratu mohl založit chov koní s novou krví. Franka si v klášteře vede dobře, ale nedokáže v sobě udusit lásku k Wulfovi. Přestože je přesvědčená, že je marná, když je ženatý s Melindou. O krizi v jejich manželství neví. Tak se upíná k práci v klášteře, ale přesto jí neujdou pletichy a záhady, které se tam objevují. Mezitím umírá Melinda (chápu autorku, že to jinak vyřešit asi nešlo) a ta před svou smrtí zapřísahá Wulfa, aby vyhledal Franku, předal jí osobní dopis, ve kterém ji před svou smrtí žádá o odpuštění a prosí ji, aby si Wulfa vzala. No.....už jsem toho napsala opravdu hodně, snad jsem nahodila vějičku a zbytek už je na čtenáři, aby se dověděl, jak to všecko dopadlo :)

vladka16
04.08.2023

Romantika s napětím , líbilo se mi


pip11
23.07.2023 5 z 5

Skvělý příběh, který jsem si velmi užila, byť jsem neměla žádná očekávání (možná právě proto). Středověk, křižácká výprava, klášter, kde není vše tak poklidné, jak by se mohlo zdát. Postavy byly moc zajímavé a děj příjemně a zároveň napínavě spletitý, zejména ke konci. Autorka má příjemný a barvitý styl vyprávění, tak si ji dávám do oblíbených, abych nepropásla její další knihu.

petulkap0698
05.06.2023 5 z 5

Mám ráda knihy se svižným dějem, které mě nenudí. Chvílemi jsem byla napjatá a vztah mezi Frankou a Wulfem jsem si hned zamilovala. Super romantický historický příběh, který jsem přečetla na jeden zátah.

PerlaZP
03.05.2023 4 z 5

Moc hezký příběh, který se velice dobře četl - Historické romány mám prostě nejraději...
Malé plus dávám i celkem povedené obálce...
Knížce dávám čtyři hvězdičky a ráda se k ní zase někdy vrátím...

broskev28
16.03.2023 4 z 5

Romantická kniha, kterou jsme zakoupili především pro čtenářky, které vyhledávají spojení romantiky a historie. Po přečtení jsem zjistila, že jim autorka nabídne i drobné detektivní pátrání v klášterních zdech, takže z mé strany velká spokojenost. Křížová výprava, resp. spory mezi křesťany a muslimy, vyřešené vzájemnou dohodou, protivná a nepřející tchyně, čestné jednání a humorné vsuvky, a samozřejmě nehynoucí láska a její naplnění tak, jak lze očekávat v knihách tohoto typu.
Čtivý překlad a absence tiskových chyb doplňují příjemný pocit z četby.

cérka
29.12.2022 5 z 5

Pro mě je tato kniha příjemným překvapením. Zpočátku jsem se nemohla vůbec začíst. Možná za to mohl i předvánoční chaos a nedostatek času, možná únava a možná i má nechuť k čemukoliv. Ráda přiznávám, že jsem ve svém počátečním úsudku velmi zmýlila. Zápletka se mi totiž zpočátku jevila až příliš jednoduchá a průzračně jasná, děj prvoplánový. A byl to omyl.
Kniha se výborně četla. Nic z knihy mi nepřišlo nemožné. Postavy, prostředí, období, všechno hezky a barvitě vyobrazeno, popsáno, vystavěno. Prostě jako bych se svými hrdiny v každičkou chvíli byla.
Váhala jsem zda 4* nebo 5*, nakonec dávám plný počet. V rámci tohoto žánru je kniha opravdu velmi zdařilá.

Ps. I když mám rozečteny další tři knihy, tato bude zřejmě poslední, dočtenou knihou v roce 2022. Tento rok byl pro mě v počtu titulů i stránek rekordní a bude velmi těžké posunout tuto laďku o stupínek víš. Děkuji všem svým knižním přátelům za skvělé tipy ke čtení, milá slova i povzbuzení. Krásný nový rok 2023 přátelé!

Sidonka3
12.12.2022

Konečně jsem kápla na romantiku, která mi sedla! :) Od druhé části, kdy se Franka dostává do kláštera, je děj dramatický, má napětí, spád a prostě mi to bavilo číst. Přestala jsem řešit, jestli je vše historicky věrohodné a jak je to pravděpodobné a nechala se unášet dobrodružstvím, nepřístupnou láskou, nešťastným manželstvím, šlechetným jednáním i intrikami, pátráním za klášterními zdmi, válečným tažením a turnajem, a i když je zřejmé, jak vše dopadne (historické romance mají zřejmé konce), zajímalo mi, jakým způsobem ke konci autorka dojde. I romance se musí umět napsat a tohle zamilované a napínavější dílo se zdařilo. Hrdinům jsem navíc city věřila a zasněně se modlila, aby už po těch peripetiích mohli být spolu.

Kenan
26.11.2022 3 z 5

Jednoduchá historická romantika, kterou jsem si ale přečetla s chutí. Franka a Wulf jsou postavy, které si nelze neoblíbit. Zato Frančina sestra Melinda je sice krásná, ale je sobecká, manipulativní a sebestředná. Moc se mi líbil popis života v klášteře, kde se ocitla Franka, popisy jednotlivých postav a dokonce i detektivní zápletka. I když jsem od začátku věděla, že kniha směřuje k očekávanému zakončení, četla se mi dobře a ponořila jsem se s ní do 13 století. Jednohubka, ke které se ale již nevrátím.

Szilvia1
24.11.2022 5 z 5

Příběh byl pěkný,pěkně se četla.Bylo předvídatelné,že se Franka a Wulf vezmou,i když ne napoprvé,ale když Wulf bude svobodný.Byla to pěkná knížka.

Hypatia1010
10.10.2022 4 z 5

Německy píšící autory jsem si zatím příliš neoblíbila, ale tento titul mě velice příjemně překvapil a nadchl. Ačkoliv se jedná primárně o milostný příběh zasazený do historie, ocenila jsem že autorka dobře vykreslila peripetie spojené s přípravami a realizací křížové výpravy za osvobození Jeruzaléma z rukou muslimů ve 13. století. Samozřejmě má příběh i určité drobné nedostatky, ale celkově jsem si čtení tohoto titulu velice užívala a jsem ráda, že jsem na knihu narazila.
Franka i Wulf mi byli od začátku velice sympatičtí. Nijak mě nepřekvapilo, že i přes Wulfovi snahy zaměnit podstrkovanou nevěstu za její sestru se nezdařilo, i když mě to samozřejmě mrzelo. Frančina sestra Melinda mi totiž k srdci nepřirostla, byla sobecká, sebestředná a rozmarná. France nesahaly ani po kotníky. Nakonec se ale projevila pozitivně, když zařídila zneplatnění svého manželství s Wulfem, aby si mohl vzít její sestru, kterou celou dobu miloval. Detektivní zápletka navíc příběh pěkně zpestřila.

ikul
26.09.2022 5 z 5

Romantický příběh z doby křížových výprav s detektivní zápletkou. Kniha se hezky čte, docela mi bylo líto, že už příběh končí.

alnahu
25.08.2022 4 z 5

Další čtivá historická romance odehrávající se po dobu několika let ,kdy sledujeme hlavní hrdiny příběhu Franku a Wulfa.Příběh je plný překvapení a zvratů a dobře se čte-docela povedená kniha.

Le Chat
16.08.2022 5 z 5

Tak tato romantika v historickém hávu se mi opravdu líbila. Franku i Wulfa jsem si oblíbila a fandila jim. Ráda si tuto knihu v budoucnu přečtu znovu. Doporučuji, uděluji 5 hvězdiček a budu se těšit na autorčiny další knihy (snad budou také přeloženy do češtiny).

Knihomolka97
26.07.2022 5 z 5

Krásná historická romance!

VasnivaCtenarka
25.07.2022 3 z 5

Od Nevěsty z kláštera jsem neměla velká očekávání. Věřila jsem, že to bude oddechová romantika s tajemnou příměsí středověkých kulis a detektivní zápletkou. Této víře kniha beze zbytku dostála.
Pokud máte rádi detektivky o Oldřichovi z Chlumu z pera Vlastimila Vondrušky, tak vás Schörghoferová potěší.
Cítím, že v Nevěstě z kláštera se snoubí Vlastimil Vondruška s Rosamund Pilcherovou. Autorka se, oproti Vondruškovi, soustředí i na vnitřní vývoj postav a posuny ve vztazích.
Příběh je rozdělen do tří částí a odehrává se od května 1226 do května 1232. V názvu některých kapitol se proto nachází časové upřesnění (červen 1228, září – listopad 1230), když vyprávění poskočí o nějaký ten čas kupředu. V zájmu srozumitelnosti je to dobrý nápad.
Plusem pro mě bylo na začátku knihy vysvětlení pojmů z klášterního jazyka.
Příběh Nevěsty je čistě oddechový.

Danago
03.07.2022 5 z 5

Už dlouho jsem nečetla žádnou historickou romantickou knížku, i když dříve jsem tento žánr četla hodně.
Nevěsta z kláštera se mi líbila, přestože se příběh nevyhýbá klasickým klišé, tak má přece jen co nabídnout. Nahlédneme do středověkého kláštera a zjistíme, že ani zde nebyla tenkrát žena v bezpečí. Ať už se jedná o drobné podrazy a intriky mezi samotnými sestrami , tak se může jednat i o životně nebezpečné situace zvenčí. Podíváme se na rytířský turnaj i na válečnou cestu do Jeruzaléma. Sledujeme domluvený sňatek Wulfa a Melindy, i život Franky, která se i se svou nepoddajnou povahou, snaží udržet si své místo v klášteře.
Přečteno jedním dechem. Příjemné odpočinkové čtení.

Sablu
28.06.2022 5 z 5

Historické romance, mám moc ráda. Romance, které jsou napínavé s lehkými prvky krimi, mě baví obzvlášť.