Catherine Ryan Howard, Víš, kdo se dívá?

recenze

Víš, kdo se dívá? (2020) 3 z 5 / Daysy
Víš, kdo se dívá?

Tento thriller na nic nečeká. Začíná rovnou vraždou, která je navíc nahraná na videu. Černá postava pobodá ženu spící v pronajatém pokoji a hned na to kameru rozbije. Záznam doslova v přímém přenosu sleduje správce ubytování Andrew. Je šokovaný a přemýšlí o tom, jak vrah mohl o kameře vědět.

Slavná irská influencerka a hvězda Instagramu Natalie se jednoho dne sbalí, přidá nicneříkající příspěvek pro své sledovatele a odjede do chat Shanamore mimo obydlenou oblast. Potřebuje si potvrdit svá podezření a objevit důkazy. Nikdo neví, proč a kam odjela, ani její manžel. Její sledovatelé jsou skoro bez sebe, protože už několik dní nepřidala žádný příspěvek, jak jsou zvyklí.

Pro bulvární plátky je zmizení Natalie sousto. Pro bulvární oddělení novin je zmizení Natalie sousto. Proto Audrey, která zde pracuje dostává za úkol napsat o Natalie článek, který je pro ni první velkou výzvou. Mohl by ji totiž vyšvihnout na vysněné pracovní místo mim bulvární oddělení. Audrey vystudovala vysokou školu, ale zatím jí k ničemu není a životem se spíše plácá. Článek čtenáři přijmou přímo skvěle, a tak se Audrey rozhodne z toho vytěžit ještě více a konečně posunout svoji kariéru. Její šéf jí zakáže se do toho více plést, ale Audrey cítí příležitost, a tak jedná na vlastní pěst. Chce navštívit manžela Natalie a pokusit se zjistit něco víc. Později se spolu s ní objevujeme opět na stejném místě - v chatách Shanamore - kam ji její vyšetřování zavede.

Na knížku jsem se hodně těšila a ze začátku mě docela dost vtáhla do děje. Bohužel to ale trvalo jen chvilku a zbytek knihy jsem dočítala spíše, abych věděla, jak to dopadne a jestli ještě nepřijde něco "wow". Námět je to zajímavý, ale těšila jsem se, že to bude o něco tajemnější a napínavější. Doufala jsem, že autorka hlavně více rozebere svět sociálních sítí a technologií a kam až člověka můžou dostat. Z toho je ale v příběhu velice málo.

Víš, kdo se dívá, je podle mě navíc docela předvídatelná, což mě mrzí, protože v thrillerech miluju, když skoro do poslední stránky nevím, jak to bylo. Za mě spíše průměrný thriller, který neurazí, ani nenadchne. Přečtení úplně nelituju a ráda knihu k přečtení doporučím. Není to úplná ztráta času, ale asi nečekejte pořádný thriller, jinak možná hrozí, že budete trochu zklamaní, jako já.

Komentáře (0)

Přidat komentář