Čarodějka - Šepot kouzel - YA fantasy

recenze

Šepot kouzel (2023) 3 z 5 / Kizuizi
Šepot kouzel

Eira Landanová je, stejně jako její bratr Marcus, učnicí v Čarodějné věži. Jenže na rozdíl od Marcuse, kterého má každý rád a obdivuje ho, Eira patří mezi ty, kterým se každý směje. Nikdo totiž nevěří tomu, že slyší šepot magie, že je schopna zachytit i dávné vzpomínky jiných. A pak je vyhlášen Turnaj pěti království, který Eira vezme jako výzvu něco dokázat...

Jen jsem viděla nadpis Čarodějka, moje oči zajiskřily a věděla jsem, že tuhle knihu nemohu vynechat. Protože prostě čarodějnice a vše kolem nich je moje slabost.

Čarodějka - Šepot kouzel je YA fantasy, která (k mému velkému nadšení) obsahuje i dvě nádherné mapy. Pro mne tato kniha byla velmi oddechovou záležitostí, která obsahuje několikero zajímavých překvapení, pěkně rozdělený svět a hlavně velmi zajímavou magii.

Začátek příběhu je poněkud pomalejší, Eira je zprvu poměrně nevýrazná postava, a tak jsem jen doufala, že to tak nebude celou dobu. Naštěstí nebylo! Druhá půlka knihy je už akční, napínavá a tu jsem už slupla jak malinu. Pokud nemáte rádi složité popisy fantasy světů, ani detailní vysvětlování fungování magie, rozhodně zbystřete, tohle bude kniha pro vás.

Já osobně bych uvítala více detailů ohledně fungování světa, a možná i malinko výraznější postavy. Ale zase to není nic, co bych zrovna zde nutně potřebovala pro další čtení. Teď jsem spíš zvědavá, jak se bude děj vyvíjet dál.

Čarodějka - Šepot kouzel je prvním dílem série, takže si myslím, že se máme ještě na co těšit.

Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Albatros Media (Fragment)

Komentáře (0)

Přidat komentář