Bodyguardka, značka přítelkyně

recenze

Bodyguardka (2024) 4 z 5 / Vendea
Bodyguardka

Hanna Brooksová vypadá na první pohled jako malá a neškodná usměvavá žena, se kterou zajdete na kávu. Ve skutečnosti ale pracuje jako profesionální bodyguardka a o nebezpečné situace, ve kterých jde i o život, tak nemá nouze. Její život se ale změní ve chvíli, kdy jí zemře máma a v den jejího pohřbu se s ní rozejde i přítel. Jedinou nadějí na záchranu může být nová zakázka - chránit hollywoodskou hvězdu Jacka Stapletona před jeho stalkerkou a předstírat, že je jeho přítelkyně. Na Hannu tak čeká pořádná výzva a pár týdnů na farmě se sex symbolem všech žen. Podaří se jí udržet své city na úctě a do Jacka se nezamilovat?

Ač samotná anotace na první pohled působí jako zápletka z nějakého krimi thrilleru, opak je pravdou. Samotné téma stalkingu je spíše okrajové a ač tu máme jedno napínavé vyvrcholení, při kterém jde o život, působí spíše na pozadí. Až na pár výjimek se celý příběh nese v pozitivním a pohodovém duchu.

Pozornost je věnována především romantice a postupně se rozvíjejícímu se vztahu Jacka a Hanny. To doplňuje i dějová linka zaměřená na rozvoj obou hlavních hrdinů a to, jak se vyrovnávají s minulostí. V případě Hanny jde o workoholismus a pojetí lásky, u Jacka zase pocit viny a ztráta vlastního bratra a těžká nemoc jeho matky. Celá kniha tak působí velmi komplexně a dynamicky.

Autorčin styl psaní je velmi svižný a čtivý, k čemuž pomáhají i krátké kapitoly. Líbit by se mohl i čtenářům, kteří romantice příliš neholdují. Je to nenásilné a velmi příjemné.

Jak jsem již zmínila, je velmi fascinující sledovat, jak se Hanna i Jack postupně rozvíjí v závislosti na tom druhém. Ač mi byla Hanna sympatická už na samotném začátku, její nové já na samotném konci bylo ještě lepší. To samé platí i o Jackovi. V jeho případě se mi moc líbilo vtipné zakomponování iluzí, které normální smrtelníci mohou o hercích mít.

Autorce se povedlo vytvořit i pár záporáků, z nichž mezi mé nejoblíbenější rozhodně patří Jackova stalkerka - ta ženská vlastní corgi!

Dostala jsem přesně to, co jsem od knihy čekala. Naprosto ideální na jeden-dva večery, kdy potřebujete vypnout. Autorčin styl vyprávění mi neskutečně sedl a byla jsem vážně zvědavá, kam až se Jack s Hannou posunou. Jejich špičkování a humor byl velmi osvěžující, dokonce jsem se i nahlas zasmála. Nic nemohu vytknout ani romantice, za mě skvěle zvládnuté a uvěřitelné. A ač jsem už díky samotnému názvu čekala trochu víc toho "thrilleru", nakonec mi to vůbec nevadilo. Roztomilé to bylo i tak!

Za poskytnutí reading copy v rámci spolupráce děkuji Albatrosmedia.cz.

Celá recenze na:
vendeadreams.blogspot.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář