Bella Figura, Jíst, milovat a žít po italsku, Kamin Mohammadi

recenze

Bella Figura: Jíst, milovat a žít po italsku (2018) 3 z 5 / Daysy
Bella Figura: Jíst, milovat a žít po italsku

V knize Bella figura nás Kamin nechává nahlédnout do prvních dvanácti měsíců jejího života ve sluncem zalité Florencii. Přijíždí sem celá unavená a vyčerpaná po výpovědi ze stresující práce v Londýně a po jednom dost nevydařeném vztahu. Jednoduše nespokojená se svým životem. Seběvědomí má na bodu mrazu a doufá, že si v Itálii trochu odpočine a nabere nové síly pro psaní své knihy.

Postupně se učí žít jako pravá italka, užívat si radostné maličkosti a vychutnávat si skvělé italské jídlo. Také se zamiluje, odmiluje a znovu zamiluje, jak už to tak v románech pro ženy bývá. :)

Tenhle příběh je něco pro milovníky knihy nebo filmu Jíst, meditovat, milovat. Smysl příběhu je vlastně podobný. Žena kolem třicítky utíká svému starému vyčerpávajícímu životu do nové země a nachází zde plno inspirativních věcí, které ji učí, jak žít lépe. Kniha není rozhodně špatná, ale není to nic originálního a pro mě to bylo spíše takové hoodně jednoduché a oddechové čtení. První jsem byla nadšená a těšila se, že autorka více rozebere motivaci k lepšímu životu a nějaký osobní rozvoj, ale nakonec to byl převážně jen malinko nadprůměrný román, na které já moc nejsem a už před polovinou knihy jsem se začala lehce nudit. Pár hezkých rad k tomu, jak být v životě šťastnější a spokojenějtí se ale přece jen v knize najde, takže to nehodnotím nijak tragicky. :)

Knihu navíc dost zachraňuje to, že je v každé kapitole minimálně jeden italský recept, což se mi líblo hodně a ráda některá jídla vyzkouším, protože všechny recepty v knize vypadají dost zajímavě a je to příjemné zpestření mezi vyprávěním. :)

Asi to nebude kniha, na kterou si hned vzpomenu, když se mě někdo zeptá na tip na čtení, ale určitě od ní neodrazuju a myslím že těm, kteří mají románky a tohle oddechové čtení rádi a možná potřebují v životě malinko nakopnout, se bude líbit, takže klidně do ní. :)

Komentáře (0)

Přidat komentář