Bella Donna - Paní z Mantovy

recenze

Bella Donna – Paní Mantovy (2023) 4 z 5 / renulka16
Bella Donna – Paní Mantovy

Právě si odpřisáhli věčnou lásku, teď ale musí mladá kupecká dcera Calla del Giocondo se svým milencem uprchnout z města. Samuele, dědic kosmetického impéria Bellani, je totiž obviněn z toho, že otrávil jednu ženu. Jen šťastnou náhodou najde mladá dvojice útočiště u dvora v Mantově. Díky svým znalostem tajných receptur prostředků krásy získá Samuele přízeň pyšné a umění milující vévodkyně z Mantovy. Calla ale sleduje vlastní sen...

Jak už o mě bývá zvykem, většinou když mě nějaká kniha zaujme, tak se nedivím jestli se nejedná náhodou o sérii, což bych opravdu měla napravit. Bella Donna - Paní z Mantovy je totiž druhým dílem série, avšak jedná se o volné pokračování (což jsem si přečetla samozřejmě až po dočtení knihy :)). Nicméně pokud začnete tímto dílem stejně jako já, ničemu to bránit nebude. Jediný co si pravděpodobně budete říkat, bude to, že to musíte napravit a přečíst si první díl.

Tato kniha je krásný historický román. Zasazený do Florencie, rok 1534.
Budete se chtít toulat Florencií, stejně jako naši hlavní hrdinové a budete chtít trávit čas při výrobě kosmetických přípravků. V tomto příběhu jsou skvěle vyobrazeny nejen popisy míst, ale právě i výroba, ingredience, které jsou součástí a je to krásný zážitek.

Ten, kdo má rád umění, si zde také najde své, protože jsou zde zmínění slavní malíři, obzvlášť takový Leonardo da Vinci. Budete u toho, jak vznikl portrét Mona Lisa.

A krom tohoto je tu pak samozřejmě i samostatný příběh, ve kterém nechybí samozřejmě romantická linka, drama a jiné.
Pevně věřím, že pokud sáhnete po této knize, nebudete litovat.
Jediné mínus na celé knize je ta obálka. V porovnání s originálem, se mi vůbec nelíbí. Kdyby zůstála stejná jako originál, byla by kniha naprosto dokonalá!


Bella Donna – Paní Mantovy Bella Donna – Paní Mantovy Catherine Aurel

Florencie, rok 1534 Právě si odpřisáhli věčnou lásku, teď ale musí mladá kupecká dcera Calla del Giocondo se svým milencem uprchnout z města. Samuele, dědic kosmetického impéria Bellani, je totiž obviněn z toho, že otrávil jedn... více


Komentáře (0)

Přidat komentář