Až najdu klíč

recenze

Až najdu klíč (2023) 3 z 5 / EvikU.
Až najdu klíč

Moje první kniha od Keplera s novým pseudonymem. Julie je soukromá vyšetřovatelka, která vlastní detektivní kancelář. Jedno ráno má neobvyklý případ. Přijde za ní Per Günter, aby zjistila, co se včera v noci stalo. Našel ve svém mobilu zkrvavenou mrtvolu s pytlem na hlavě a nic si nepamatuje.

Hodně pije alkohol, k tomu si vzal odpoledne nějaké léky a má tzv. okno. Potřebuje zjistit pravdu než se toho ujme policie. Julie si k případu najímá svého bývalého manžela, aby jí s případem pomohl. Sid pracuje u policie a má k některým věcem přístup, bere si tedy dovolenou a jede s Julií na odlehlé lesní místo, kde žije velká rodinná firma pracující se dřevem.

Od začátku je jasné, že vrah musí být někdo z rodinného klanu, protože je to od ostatní civilizace poměrně daleko. Jak už to tak bývá ve velké bohaté rodině, každý má nějaký škraloup na sobě a moc dobré vztahy mezi sebou také nemají. V podstatě má motiv kdokoliv z rodiny.

Zavražděný totiž je také jeden z přibuzenstva, který se chystal přijet na schůzi, co s rodinnou firmou dál. Julie si postupně promluví se všemi členy rodiny s každým zvlášť. Sid je s ní a spolu se snaží tomu přijít na kloub.

Je to trochu na způsob klidné detektivky jako u Agathy Christie, ale u ní mi přijde trochu logičtější rozmotání. Tady jsem na konci byla trochu překvapená, jak k tomu Julie přišla. Kniha tak nějak plynula a skončila tak jak začala. Za mě průměr. Hodnotím na 3*.


Až najdu klíč Až najdu klíč Alex Ahndoril (p)

Lars Kepler přichází s napínavou detektivní sérií pod novým pseudonymem! Soukromá vyšetřovatelka Julie Starková přijímá u sebe v kanceláři neohlášenou návštěvu. Per Günter Mott, který je jedním z majitelů úspěšné rodinné firmy, s... více


Komentáře (0)

Přidat komentář