Aristokrat – skvělý český thriller

recenze

Aristokrat (2021) 5 z 5 / Kizuizi
Aristokrat

Policistka Andrea Šimečková a její kolegové mají nový případ. V Karlových Varech bylo nalezeno torzo muže, na kterém je namalovaný velmi zvláštní symbol – písmeno A v trojcípé hvězdě a kruhu. Znalec policii nasměruje na ázerbájdžánskou organizaci. Mezitím bývalý policista Alexand Kraus řeší dilema. Navštívil ho syn jeho expřítelkyně s tím, že se ztratil jeho kamarád, ale Sašovi se do hledání moc nechce. Nakonec však kývne, a po prvotních indiciích se ocitá u ázerbájdžánské restaurace. Že by náhoda?

Krásná obálka, lákavá anotace a příslib thrilleru – to vše mě nalákalo na tuto novinku. A rovnou říkám, že jsem hodně ráda, že jsem se zlákat nechala.

Možná jsem se vyjádřila příliš jemně, protože tohle byla opravdu jízda, a já jsem naprosto nadšená. Aristokrat je druhá kniha s Alexandrem Krausem, a i když je první díl (Letargie) také skvělé čtení, zde se autor naprosto odvázal a ukázal nám, že i český autor může napsat dokonalý thriller.

Celkem poklidně začínající příběh nás zavede za Sašou, který chystá křest své knihy a za Andreou, které už Sašova nevytíženost začíná lézt na nervy. Zmizení kamaráda je tak příležitostí pro oba – jenže to nikdo netuší, co všechno se tím vlastně spustí. Příběh postupně nabírá na rychlosti a musím se přiznat, že v konečné fázi vystřelilo mé obočí do výšin, oči vytřeštěné, a až do poslední strany jsem skoro nedýchala.

Aristokrat je má třetí kniha od autora, takže jsem tak nějak měla představu co mohu očekávat. Ale stejně mě hodně překvapil. Skvělé a výborně popsané postavy, do detailů promyšlená dějová linka, opět dokonalé dialogy a nechybí ani myšlenkové pochody Saši Krause.

Jestli chcete skvělý thriller, a ještě k tomu od českého autora, rozhodně Vám Aristokrata mohu doporučit. Jen si dovolím upozornit, že to není moc vhodné pro slabší povahy.

Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Grada (Cosmopolis)

Komentáře (0)

Přidat komentář