Zmluva podľa Paganiniho přehled

Zmluva podľa Paganiniho https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/461177/bmid_paganiniho-smlouva-IHI-461177.jpg 4 4224 4224

Niektoré zmluvy nezruší ani smrť... Generálneho riaditeľa Carla Palmcronu nájdu obeseného v prepychovom byte v luxusnej štokholmskej štvrti Östermalm. Izba, v ktorej zomrel, je však nezariadená. Ako sa teda obesil? V ten istý deň nájdu mŕtvu mladú ženu na jachte, čo sa bez posádky plaví medzi ostrovčekmi pri Štokholme. Pľúca má plné brakickej vody, no oblečenie suché. Ako sa teda utopila na palube lode, čo pokojne brázdi pobrežné vody? Obe úmrtia by navždy zostali záhadou, nebyť nástojčivosti a tvrdohlavosti kriminálneho komisára Joonu Linnu. Jeho nečakané odhalenie a dedukcia rozkrútia kolotoč strhujúcich udalostí. Polícia sa v toto leto ocitá pred jednou z najťažších skúšok.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: ekniha , Ikar (SK)
Originální název:

Paganinikontraktet , 2010


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zmluva podľa Paganiniho. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (683)

Stanas513
19.04.2024 3 z 5

Příběh se hemží postavami, u kterých mám pocit, že by tam vůbec nemusely být. Pokud se vyskytly v prvním dílu, tak už jsem na ně zapomněla (přítelkyně, dcera?). Ani on sám na konci knihy netuší, o kom je řeč. Asi si na severské autory nikdy nezvyknu. Mám staženo 5 dílů Joony Linny, toto byl druhý díl série. Ještě mu dám šanci a zkusím další díl. Myslím, že bych musela číst opravdu celou řadu v kuse, abych z toho měla lepší pocit.

nakavusterezou
06.04.2024 2 z 5

První díl ze série (Hypnotizér) mě velice bavil, takže po nějaké době jsem se s radostí pustila do dílu druhého.

Opět se setkáváme se sympatickým hlavním hrdinou Linnou, který stojí před složitým případem, do kterého je zapojena - mimo jiné - politika. A tady byl pro mě kámen úrazu. Ve svém osobním životě se o politiku nezajímám, tudíž mně ani její přítomnost v knihách nebavila. I přesto jsem knihu dočetla, ale tento díl byl za mě podprůměrný.

Každopádně i tak se moc těším, až se pustím do dalšího případu s Joonou Linnou. Toho chlapíka mám ráda.


Majto
24.03.2024 2 z 5

V krátkom čase som prečítal knihy viacerých autorov severskej krimi-literatúry. Tak som po roku od prečítania Hypnotizéra skúsil aj dvojku od "Keplerovcov". Napriek tomu, že som ju prečítal v rýchlom tempe, nepresvedčila ma o tom, že by som ešte niekedy mohol mať chuť opäť po nej siahnuť. Mal som pri tom podobné pocity ako pri každej ďalšej knihe D. Browna po Da Vinciho kóde. Zosypané všetko so všetkým, vyšetrovanie takmer žiadne, akčné scény supermanovské, kopec umelých postáv... Celé mi to prišlo len ako komerčný produkt. Nič viac. Na ďaľšiu knihu od tohoto dua asi už si netrúfnem, aj keď podľa komentárov, by relatívne mohli byť aj lepšie ako táto. Zostanem ja pri Larssonovi a Mankellovi.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zmluva podľa Paganiniho v seznamech

v Právě čtených50x
v Přečtených7 084x
ve Čtenářské výzvě687x
v Doporučených249x
v Knihotéce1 435x
v Chystám se číst687x
v Chci si koupit154x
v dalších seznamech22x