Zloděj blesku přehled

Zloděj blesku
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/532635/bmid_zlodej-blesku-65d5ea4b9022b.png 4 2435 2435

Percy Jackson série

1. díl >

Jmenuji se Percy Jackson! Doteď jsem si myslel, že jsem obyčejný kluk, kterého čeká vyhazov ze školy. Zjistil jsem ale, že můj otec je bůh z Olympu. Moje učitelka se proměnila v krvavou příšeru a kamarád je Satyr. Všichni na mě mají spadeno a podezřívají mě z krádeže blesku, zbraně mocného boha Dia. Musím dokázat svou nevinu, najít ukradený blesk a s ním i zloděje...... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: audiokniha , Voxi
Originální název:

The Lightning Thief , 2005


Interpreti: Petr Neskusil
více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zloděj blesku. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (318)

Kate3003
04.06.2024 audiokniha 4 z 5

Konečně i já jsem se pustila do série o Percy Jacksonovi, kterou jsem velmi dlouho odkládala i když jsem již několikrát viděla filmové zpracování a už i to seriálové. Na jednu stranu mám pocit, že jsem začala s touto sérií až moc pozdě, ale na druhou jsem si čtení užila.
Děj poměrně příjemně odsýpá a neustále jsme zahrnováni novými informacemi tak jak se hlavní hrdina seznamuje s novým prostředím. Mě osobně tak úplně nesedl styl vyprávění, kdy hlavní postava dá se říct mluví ke čtenáři. Občas jsem navíc měla pocit, že je Percy opravdu velmi natvrdlý a některé skutečnosti mi došly mnohem rychleji, ale s ohledem na věk hlavních hrdinů je to asi omluvitelná věc.
Zaujalo mě to jak je propojená řecká mytologie s moderními prvky a jak si autor vyhrál s tím kam zasadit, kterou lokalitu a jak popsat jednotlivé bohy a prostřednictvím poutavého příběhu vlastně představil několik základních bájí známých z řecké mytologie.
I přesto, že některé části na mě působily až moc dětsky jsem si celý příběh užila, navíc se mi líbí humor, který je v příběhu použit. Do dalších dílů se zřejmě pustím, protože i pro porovnání se seriálem mě zajímá jak se bude Percyho příběh dál odvíjet. Jen škoda, že jsem nezačala dříve.
Tento díl jsem si užila jako audioknihu a musím říct, že byla velmi povedeně zpracovaná. Další už mě čekají knižně, protože nejsou načteny.

Dym
04.06.2024 4 z 5

Tak jsem se konečně po X letech odhodlala k přečtení Zloděje blesku. Před tím, jsem znala jen film, tak bylo zajímavé to porovnávat. I tak super čtení, které si užije nejen mládež. Jen by mě zajímalo, jestli jsem jediná kdo viděl rudě při tom, jaký vztah mají bohové ke svým dětem a jak partu dvanáctiletých poslali na "sebevražednou" misi bez dozoru. Chápu že by pak příběh nebyl ono, ale i tak


Ninawimm
26.05.2024 5 z 5

Překrásně se čte. Obálka knihy sice nic moc ale příběh to vynahrazuje. Stránky mi rychle ubýhají a písmena se mi míhají pod nosem. Autor pěkně popisuje situace. Nechybí tam ani humor a o napětí není pochyb. Zezačátku jsem se do toho moc nehrnula ale teď přečtení rozhodně nelituji. Líbí se mi že se příběh odehrává z pohledu Percyho a celá ta kniha je vlastně deník. Doporučuji všem které zajímá řecká mytologie ale také všem ostatním kteří hledají dobrou knihu.

všechny komentáře

Související novinky (1)

S ohněm v krvi, Spletité lži a další knižní novinky (31. týden)

30.07.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zloděj blesku v seznamech

v Právě čtených32x
v Přečtených3 992x
ve Čtenářské výzvě311x
v Doporučených396x
v Knihotéce801x
v Chystám se číst561x
v Chci si koupit176x
v dalších seznamech30x